• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Halepçe Katliamı Diyarbakır`da Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`da bulunan birçok kurum Dağ Kapı Meydanı`nda düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla Halepçe katliamını protesto etti. Açıklama sırasında "Enfal`den Halepçe`ye, Qamişlo`dan Roboskî`ye Katliamlarla Geçen Bir Tarih; İnsanlığın Yüzkarası Halepçe Katliamı. Sessiz Kalmak, Zulme Ortak Olmaktır, Halepçe`yi Unutmadık, Unutturmayacağız" yazılı büyük bir pankart açıldı.
 
Tüm Sivil Toplum kuruluşları adına açıklamayı okuyan Raci Bilici, dünyanın gözü önünde binlerce Kürt`ün katliama maruz kaldığını belirterek, "Katliamın failleri idam edildi ama Kürtlere yönelik gerçekleştirilen katliamlar ve buna destek veren ülkeler hiç soruşturulmadı. Kürtlere yönelik bu vahşet de karanlıkta kaldı. Aradan geçen 24 yıla rağmen Kürtler bu katliamı unutmamıştır. Çünkü unutmak onaylamaktır. Biz unutarak bu zulümlerin ortağı olmayacağız" dedi.
 
Yapılan saldırıyla Halepçe`de büyük bir trajedinin yaşandığını ifade eden Bilici, "Halepçe kenti, ani ölümün dehşet verici sahnelerine, günlük işlerin ortasında donan cesetlere, avlularında oturan insanların, çocuklarını göğüslerine kaldıran kadınların, zehirli gaz bulutundan kaçarken saldırı ortasında can veren binlerin trajedisine sahne olmuştu. Gaz bütün doğal yaşamı, insanları, hayvanları, ağaçları öldürmüştü. Halepçe bir bütün olarak sessizliğe gömülmüştü. Kentin sessizliği aslında bir çığlığa dönüşmüştü. Bütün dünyaya ikiyüzlülüklerini, yalanlarını, zalimliklerini haykıran bir çığlık" diye konuştu.
 
M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir