• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...

ANKARA

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, FETÖ'cülerin oda ve borsalarda hala aktif olduklarını belirterek, "Alan hakimiyeti sağlamak için bütün odalarda bu anlamda bir baskı var. Eski sivri kişiler çıkmasalar bile ya kripto kişileri ya da birlikte olmakta menfaat gördüklerini öne sürüyorlar. Bu konuda ilgili yerlere bir liste sunduk. Daha sonra o listeyi herkes duydu. O listede ismi olanlar beni tehdit ettiler." dedi. Özdebir, Ankaralı bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, ticaret ve sanayi odası seçimlerinin neden ertelendiğine ilişkin soruyu "Büyüklerimizin bir bildiği vardır." şeklinde yanıtladı.

Biz Birbirimizi Biliyoruz

Ankara'da şirket sayılarında patlama yaşandığı yönünde değerlendirmeler yapıldığını belirtilmesi üzerine Özdebir, "Bizde çok fazla bir şey yok. Sanayi odasına kaydolmak için en az 10 adam çalıştırmak lazım. Ticaret ve sanayi odalarında Ankara'nın özel bir durumu var. Osman Gökçek'ten dolayı şirket sayılarında artış varmış ama yalnız o değil. Maalesef FETÖ'cüler hala aktif bir şekilde çalışıyor." dedi. Bu tespiti neye dayarak yaptıklarının sorulması üzerine Özdebir, "Biz birbirimizi biliyoruz. Kimin ne olduğunu biliyoruz. Alan hakimiyeti sağlamak için bütün odalarda bu anlamda bir baskı var. Eski sivri kişiler çıkmasalar bile ya kripto kişileri ya da birlikte olmakta menfaat gördüklerini öne sürüyorlar. Bu konuda ilgili yerlere bir liste sunduk. Daha sonra o listeyi herkes duydu. O listede ismi olanlar beni tehdit ettiler." diye konuştu. ASO'nun, bu tip kişileri organlarından ihraç etme yetkisinin olmadığının altını çizen Özdebir, "Sadece istifaya davet ederiz, ederse eder etmez ise yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Vergi Artışları

Gelir ve Motorlu Taşıtlar vergilerine ilişkin düzenlemeler hakkında da konuşan Özdebir, vergi politikaları ve bütçenin tamamen siyasi düşüncelerle yapılan şeyler olduğunu söyledi. İhtiyaçları karşılamak için para bulmanın Maliye ve Hazinenin görevleri arasında yer aldığının altını çizen Özdebir, "Ama bu ihtiyaçlar gerçek anlamda zaruri ihtiyaç mıdır? Bunun değerlendirmesini mutlaka yapıyorlardır." dedi. Özdebir, Türkiye'nin terörle mücadele ettiğini dile getirerek, savunma harcamalarının artmasının yanı sıra savunma ürünlerinin tedarikinde de sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Özellikle bazı ülkelerin savunma sanayii ürünlerinin parçalarını Türkiye'ye vermediğini ifade eden Özdebir, "Bizim bunları yerli imkanlarla yapabilmemizle ilgili eksiklerimizi bir an evvel kapatmamız lazım." diye konuştu.

AA