• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Miavita Beytepe Projesi Yatırımcısı Nurettin Yılmaz, KDV oranlarında yapılan iyileştirmenin kalıcı olması gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, “Hem konutlarda hem de eşyalarda uygulanan indirimin devamlı hale gelmesi gerekiyor” dedi.

Ana ihtiyaçlarımızdan biri olan barınma ihtiyacı konusunda yöneticilerimizin halkına yardımcı olması gerektiğini belirtti ve konutta KDV indiriminin sürekli hale getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.  Bu şubat çıkan bir karar ile bir kısım vergi oranında indirime gidilmişti. Bu karar ve geçen sene yayınlanan başka bir karar ile birlikte bazı konut satışlarına yönelik KDV oranında da değişiklikler yapılmıştı.

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; KDV düzenlemesinin iki kısmı bulunuyor; ilki satış KDV`sinin, büyük metrekareli evlerde yüzde 18 den 8`e düşmesi. 2. faydasıysa ev maliyetini belirleyen inşaat girdilerinin Türkiye için kritik bir sektör olarak tanımlanan inşaat sektörünün süreklilik gösteren çözümlerle ekonomiye faydalı olması gerektiğini de ifade etti.