• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Oğlumun Hayatından Endişeliyim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gerçek Hayat Dergisi`nin Ortadoğu Temsilcisi Adem Özköse, kameraman Hamit Coşkun, yaşananları takip etmek ve belgesel çekmek için 5 Mart`ta Suriye`ye gitmişti. Kendileriyle en son 10 Mart`ta temas sağlanan iki Türk gazeteciden daha sonra haber alınamamıştı. İki gazetecinin, Esad yanlılarınca Nusayri Köyü`nde esir alındığı ve muhaliflerin elindeki Nusayrililere karşı rehin tutulduğu iddia edilmişti.
 
KAMERAMANLIK YAPIYORDU
Karamürsel`e bağlı Akçat Köyü`nde yaşayan Coşkun ailesinin 21 yaşındaki oğulları Hamit, İstanbul Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü`nde son sınıfta okuyordu ve çeşitli yayın organlarında kameramanlık yapıyordu.
 
Hamit Coşkun`un babası Ali Coşkun, oğlunun 4 Mart tarihinde İtalya`da belgesel çekmek için kendisinden izin istediğini belirterek, "10 Mart`ta oğlum Suriye`den çıktı. Ben onun Suriye`ye gitmesine izin vermedim. Suriye deseydi ben izin vermezdim." dedi.
 
Bir baba olarak, oğlunun hayatından endişe ettiğini belirten Coşkun, şunları söyledi: "Sağ mı değil mi haber bekliyoruz. En son haberde yaralı olduğu belirtildi. Ailecek çok büyük endişe içindeyiz. Özellikle annesi çok ağlıyor. Ayrıca, oğlumla hiç iletişim kuramadık. Devlet makamları da benimle hiç iletişim kurmadı." 20 gün önce annesini, dün de babasını kaybettiğini anlatan Ali Coşkun, "Dedesi Hamit`in durumuna çok üzülüyordu. Bu durum onun hastalığını tetikledi." diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir