• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Devlet Nerede Niye Vatandaşına Sahip Çıkmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - 23 Ekim Van`da yaşanan deprem felaketinden sonra depremzede durumuna düşerek, Diyarbakır`ın Silvan ilçesine yerleşen yaklaşık 35 aileye bütün kapılar kapanarak zor şartlar altında bir yaşam veriyorlar. Depremzede Bilal Bahadır, bütün kapıların yüzlerine kapandığını, ne yapacaklarını bilmediğini söyledi.
 
23 Ekim 2011 tarihinde Van`da meydana gelen depremde evini ve işini kaybettikten sonra Diyarbakır`ın Silvan ilçesine yerleşen 6 nüfuslu Bahadır ailesinin reisi, yiyecek ve ekmek bile zor bulduğunu dile getirerek mağduriyetlerini şöyle anlattı:


"Başvurduğumuz tüm kapılar yüzümüze kapandı, yaklaşık beş aydan beridir Silvan`dayız, herhangi bir yetkili gelip halimizi sormadı. Şimdiye kadar sadece ve sadece iki kere Sosyal Yardımlaşma Fonundan yardım aldım. En son Sosyal Yardımlaşma Fonuna gittiğimde bana `Artık biz de yardım yapamıyoruz elimizde bir şey gelmiyor açıklamasında bulundu" dedi.
 
Biz Devletten Sadaka İstemiyoruz
Bahadır Silvan Belediyesine Silvan Kaymakamlığına Diyarbakır Valiliğine hata Cumhurbaşkanlığına dilekçe verdiğini ama herhangi bir sonuç almadığını söyleyerek sıkıntı ve sitemini dile getirmeye şöyle devam etti: "Biz depremzede olarak kimseden yardım filan istemiyoruz sadece bize iş imkânı versinler, şu an çoluk çocuk perişan durumdayız. Depremde yaralanan annemi tedavisi için Diyarbakır`a götürecek parayı bulamıyorum. İşimiz gücümüz yerindeyken yanımızda olan devlet şimdi nerede niye vatandaşına sahip çıkmıyor. Üç aile aynı evde yaşıyoruz ve çok mağdur durumdayız bir an önce yetkililerin bu mağduriyetimize el atmasını istiyoruz."
 
Eyüp Artagus -İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir