• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Kütahya Bilimle Şenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

TÜBİTAK Destekleme Programı kapsamında Kütahya Bilim Sanat Merkezi, Kütahya Belediyesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Kütahya Bilimle Şenleniyor` etkinliklerinin açılış töreni yapıldı.

18 Milyon Aktif Öğrenciyi Harekete Geçirmeye Çalışıyoruz

Bilim Sanat Merkezi Müdürü Murat Fazıl Akkoç, “Bilindiği gibi TÜBİTAK bir takım projelerde destekler veriyor. Destek verdiği projelerden en önemlileri de 4007. TÜBİTAK, “Yaptığınız proje topluma, canlılara fayda sağlarsa patentini alın ve üretime geçin. Patent alamazsanız faydalı model için başvurun. Bu da olmazsa mutlaka fikri ürün bildirimi yapın” diyor.

Dolayısıyla yaşadığımız coğrafya, sancaktarlığını yaptığımız sorumluluklar ve kıymet verdiğimiz değerlere bakarsak artık biz farklı şeyler yapmak zorundayız. Çocuklarımız bir şekilde toplumun dertlerini dert edinmeli ve üretmeli. Milli Eğitim Bakanlığının bünyesinde şuan bulunan 18 milyon aktif öğrenci var. Bunları bir şekilde harekete geçirmek istiyoruz.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir`in himayelerinde, Kütahya Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürü koordinatörlüğü, Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Kent Konseyi ve Bolu Abant İzzet Baysal, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, yurt içi ve yurt dışında bağlantı kurduğumuz birçok STK ile işbirliği yaparak 4007 projemizi gerçekleştirdik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Etkinlikler kapsamında uyum programını başarıyla tamamlayan 153 öğrenci de belgelerini aldı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir