• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Megalodon II ile Avrupa seferi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ESKİŞEHİR

"Shell Eco-marathon Türkiye"de "Megalodon II" adlı hidrojenli araçlarıyla yurt içi ve yurt dışından 22 takımı geride bırakarak birinci olan Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesinden bir grup öğrenci tarafından kurulan "Hidroana" ekibi, aynı yarışmanın Avrupa ayağında da dereceye girmeyi hedefliyor.

"Megalodon II"nin kadın pilotu ve ikinci sınıf öğrencisi Gamze Aydın, "Aracı kullanırken başarıya gittiğini hissettiğimde mutluluk duydum. Stres ve heyecanı aynı zamanda yaşadım. Pilot olarak takımı başarıya götürmek, onların sevincini görmek, tarif edilemez bir duyguydu. Avrupa'daki yarışmada aracımı ilk üç içinde görmek için çalışıyorum" dedi.

"MEGALODON II, 10 YILLIK BİRİKİMİN ÜRÜNÜ"

"Hidroana" kaptanı ve AÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ersin Öz ise, "Onuncu yılımızı birincilikle taçlandırdık. Şampiyonluğu getiren 'Megalodon II' isimli aracımız, 10 yıllık birikimin bir ürünüdür. Hidrojenle çalışan elektrikli bir araç.

Birçok geliştirme yaptık üzerinde. 6 kilometrelik pistte 10 turu 20 dakikada atmamız gerekiyordu. Bunu tamamladık. 17 litrelik hidrojenle 356,42 km/m3 tüketim yapıp Shell Eco-marathon Türkiye'nin biricisi olduk. Hidroana ekibine karşı yarışmalarda bir ilgi var. 2018 yılında yapılacak Shell Eco-marathon Avrupa'da Türkiye'yi temsil edeceğiz.

Orada da iyi derece elde etmek için hazırlıklarımıza başladık. Daha önce yurt dışında katıldığımız yarışmalarda iki kez 7. olduk. Geçen yıl kıl payı kaçırdığımız yarışmada bu sene ilk üçe girmek istiyoruz” dedi.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir