• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Samsun İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi`nde 953 konuttan oluşan kentsel dönüşüm projesinde 509 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.

Kura töreni 6 Ekim Cuma günü Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi`nde noter huzurunda çekildi.

Kurada 158`i 2+1, 349`u 3+1 ve 2`si ise 4+1 planında 509 konutun hak sahipleri belirlendi.

TOKİ ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında İlkadım`da gerçekleştirilen “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” 401 bin 500 metrekarelik alanı kapsıyor.

İlkadım İlçesi`ndeki proje alanı 6 Aralık 2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edildi. Bu çerçevede TOKİ ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında 4 Ocak 2013 tarihinde protokol imzalandı. Hak sahipleri ile gerçekleştirilen uzlaşma görüşmeleri neticesinde sözleşme imzalayıp tapu devri yapan hak sahipleri için konut karşılığı anlaşma gerçekleştirildi. 2 etaptan oluşan projede 1. etapta ekonomik ömrünü doldurmuş yapılar yıkılarak 953 konut (tamamlanma aşamasında) inşa edildi. 2. etapta ise yıkımlar devam ediyor. Bununla birlikte hak sahiplerine kira yardımı yapılıyor.

İlkadım “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde geleneksel mimarinin kendine özgü güzelliği, modern malzeme ve tekniklerle günümüze taşındı.  Bina cephelerinde ahşap görünümlü cephe kaplamaları ve kat silmeleri kullanıldı. Yerleşim alanı, nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor.