• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
İşgal güçlerinden sosyal medya mesajlarına 450 kişiyi tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez adına açıklama yapan Riyad El-Eşkar, işgal güçlerinin gençleri tutuklamak ve zindana atmak için sosyal paylaşım sitelerinde kullandıkları ifadeleri bahane ettiğini söyledi.

Tutuklananlar arasında kadın, çocuk ve gazetecilerin olduğunu hatırlatan El-Eşkar, gazeteci Sabah Ferun`un hâlâ zindanda olduğunu ve idari cezasının 4 kez uzatıldığını ifade etti.

İşgal rejiminin Filistinli gençlerin, özellikle de aktif ve etkin olanların yazdıkları mesajları takip etmek için birim kurduğuna dikkat çeken El-Eşkar, şehitleri anmanın, övmenin, vasiyetlerini yayınlamanın, işgal rejiminin ihlallerini görüntü yayınlayarak deşifre etmenin, direnişe çağırmanın işgal rejimince suç sayıldığını kaydetti.

Riyad El-Eşkar`ın verdiği bilgiye göre, işgal polisi mahkemeye çıkardığı kişi hakkında yayınladığı mesajlarını toplayan bir dosyayı hakime takdim edip bunların suç delili olarak kabul edilmesini sağlıyor.

Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan mesajlar nedeniyle birçok kişiye cezalar yağarken, bazılarına birkaç ay, diğer bazılarına ise birkaç yıl hapis cezası verildi. Bunlar arasında kadınlar ve çocuk yaştaki insanlar da var.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir