• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
"Bölünmenin sonlandırılması için önümüzde gerçek bir fırsat var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, Filistin`de iç bölünmenin sonlandırılması için şu anda önlerinde gerçek bir fırsatın olduğunu söyledi.

Mesarat Merkezi`nin “Filistin… Siyasi ve Stratejik Vizyon” başlığıyla altıncısını düzenlediği yıllık konferansta konuşan Hamas lideri El-Hayye, bölünmenin sonlandırılması ve uzlaşının hayat bulması için herkeste olgun bir tavrın olmasını ve bu konuda Fetih, Hamas ve Mısır`ın da samimi davranmalarını umut ettiklerini ifade etti.

El-Hayye devamla şunları söyledi: “Filistinli tarafların siyasi ortaklığı kabul etmeye hazır olduklarına dair işaretler var. Bu gerçekleşmezse o zaman uzlaşıya gitmenin bir anlamı olmayacak. Filistin Yönetimi`nin ülkeyi başkanlık, hükümet ve parlamentoyla idare etmesini umuyoruz. Filistin halkının geçirdiği süreci anlama konusunda herkesin ittifak etmesi gerekir. Bir geçiş döneminde miyiz, yoksa ulusal özgürlük aşamasında mıyız?  Bunun net olarak ortaya konulması gerekir.”

 

Kahire`ye giderken, direnişin silahlarını gündeme getirmek türünden yola mayın yerleştirilmemesi gerektiğini belirten El-Hayye, direnişin sınırda işgale karşı durduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir