• DOLAR 32.513
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2499.985
  • ...
Çatışmalar Başkent Şam`a Yaklaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yönetim karşıtı protestoların sürdüğü ve ordunun göstericilere sert bir şekilde karşılık verdiği Suriye`de çatışmaların başkent Şam`a ulaştığı bildirildi.

Yönetim karşıtı protestoların sürdüğü ve ordunun göstericilere sert bir şekilde karşılık verdiği Suriye`de çatışmaların başkent Şam`a ulaştığı bildirildi. Suriye ordusundan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu`na katılan bazı askerlerle rejime bağlı askerler arasında Şam`ın bazı bölgelerinde çatışmalar yaşandığı belirtildi.
 
Suriyeli muhalifler Şam`ın Katana, Dumair ve Tal bölgelerinde çatışmalar yaşandığını ve rejim askerlerinin burada operasyonlar düzenleyerek 6 hafta sonra bazı bölgelerin kontrolünü yeniden ele aldığını kaydetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, dün başlayın Tal`deki çatışmaların bütün gece sabaha kadar sürdüğünü aktardı. Esed`in askerlerinin sivillere yönelik saldırılarında artış meydana gelirken, bugüne kadar 8 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.
 
"ESAD MOSKOVA`DA GÖRÜŞMEYİ KABUL ETTİ"
Bu arada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad`ın, geçtiğimiz hafta sonu kendisini ziyaret eden Kofi Annan`a, muhaliflerle sadece Moskova`da görüşmeyi kabul ettiğini söylediği iddia edildi.
 
Lübnan`da yayınlanan El Safir gazetesinin iddiasına göre Esad, Birleşmiş Milletler ve Arpa Birliği`nin Suriye özel temsilcisine muhaliflerle Rusya`nın başkentinden başka hiçbir yerde görüşmeyeceğini iletti.
 
dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir