• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Siirt`te Yasin Börü ve arkadaşları anılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te HDP/PKK tarafından sokaklara sürülen PKK yandaşları tarafından, Kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için Siirt'te anma etkinliği düzenlenecek.

HÜDA PAR Siirt İl Gençlik Kolları tarafından 6-7 Ekim şehitlerini anma etkinliğinde, HDP Merkez Kurulunun çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014'te Aynel Arap (Kobani) bahanesiyle Diyarbakır'da HDP/PKK taraftarlarınca, kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Turan Yavaş için konuşmacı olarak HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin'in katılımıyla Siirt Kültür Merkezi'nde anma etkinliği düzenlenecek.

HÜDA PAR Siirt Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, özellikle Siirt'teki gençleri yapacakları etkinliğe davet etti.

"Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerini tebrik ediyoruz"

Toprak yaptığı açıklamada, "Malumunuz bundan yaklaşık 3 yıl önce HDP/PKK yandaşlarının sokaklara dökülüp Müslümanları katlettiği, şehirleri harap ettiği bir dönemden geçtik. Tabi o dönemde Müslüman şahsiyetler hedef alındı, özellikle sakallı, cübbeli insanlar hedef alındı bu olaylarda özellikle Diyarbakır'da mazluma ne bir şekilde katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşları oldu o dönemde Kurban eti dağıtırken Kobani olayları bahane edilip, kendilerine saldırıldı. Binalardan aşağıya atıldılar, başları taşlarla ezildi. Darp edildiler ve çoğu şehit oldu. Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerini tebrik ediyoruz. Rabbim bu acıları Müslümanlara yaşatmasın." dedi.

"Amacımız, genç Müslüman şahsiyetlerin örnek alınması ve yaşantılarını hayatımızda tatbik etmemiz"

7 Ekim Cumartesi günü Siirt Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda saat 20.00'de Şehit Yasin ve arkadaşlarını anma etkinliğinin olacağını belirten Toprak, "Yapacağımız Etkinliğe bütün kardeş ve bacılarımızı davet ediyoruz. Etkinliği yapma amacımız, genç Müslüman şahsiyetlerin örnek alınması ve yaşantılarını hayatımızda tatbik etmemizdir." diye konuştu.

Anma etkinliğine konuşmacı olarak HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin'in katılacağını ifade eden Toprak, şunları kaydetti: "6-8 Ekim 2014'te Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıttıkları sırada vahşi barbarlar sürüsü tarafından katledilen şehitler için 07 Ekim 2017'de saat 20.00'de Siirt Kültür Merkezi'nde yapılacak olan etkinliğe konuşmacı olarak HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin'in katılacağı etkinliğe bütün Müslümanlar davetlidir. Bayanlar için yer ayrılmıştır." (Murat Orhan - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir