• DOLAR 32.521
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2421.709
  • ...
"6-7 Ekim azmettiricileri bir an önce yargılanmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6-7 Ekim 2014'de PKK/HDP'liler tarafından katledilen şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının şahadet yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, bu vahşetin azmettiricileri ve tetikçilerinin bir an önce yargılanıp hak ettikleri cezayı görmeleri gerektiğini söyledi.

2014 yılının ekim ayında, PKK/HDP'liler ülkeyi kaosa sürüklemek  ve iç savaş çıkarmak için katliam yaptığını belirten Aydın, "Sokağa dökülenler ülkeyi kaosa sürüklemek ve iç savaş çıkarmak için hayatı yaşanmaz hale getirmiş, yolda gördükleri sarıklı sakallı Müslümanlara IŞİD bahanesiyle saldırmışlardı. Olaylarda ayrıca özelde cami, Kur'an kursları, İslami STK'lar ve ayrıca ölçüsü İslam olan HÜDA PAR'ın il-ilçe teşkilatlarına da her türlü fiili saldırıyı düzenlemişlerdi. Yaptıkları açıklamalarla başta bizzat Abdullah Öcalan, KCK yürütme konseyi, HDP genel merkezi ve başkanları ile yerel yöneticileri 6-8 Ekim olaylarının talimatını vermişlerdir." dedi.

Tahrik edici açıklamalar sonucunda çıkan olaylarda İslami şahsiyet, kurum ve STK'ların hedef alındığına dikkat çeken Aydın, "Bilinçli ve tahrik edici açıklamalar neticesinde Doğu ve Güneydoğu'daki birçok il ve ilçede olaylar çıkarılmış ve bu olaylarda özellikle sakallı, tesettürlü, dindar insanlar, İslami STK'lar, camiler, Kur'an kursları ve medreseler hedef alınmıştı. Tarihte eşine az rastlanan bir barbarlıkla halkımıza ait yüzlerce araç yakılmış, binlerce işyeri tahrip edilmiş ve evler ateşe verilmişti. Diyarbakır'da ise kurban eti dağıtan Yasin Börü, Ahmet Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Cumali Güneş ve Turan Yavaş PKK-HDP'liler tarafından vahşi yöntemlerle katledilmişlerdi." diye konuştu.

O gün güvenlik güçlerinin de yaşanan olaylara adeta göz yumduğunun altını çizen Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"6-8 Ekim olaylarında halkı can ve mal emniyetini ve güvenliğini sağlamakla mükellef olan devletin güvenlik güçleri adeta şehirleri PKK'ye teslim etmişçesine sokaklardan çekilmiş, PKK'nin istediği yerleri yakıp yıkmasına göz yummuş ve kayıtlarda da sabit olduğu gibi saldırılar esnasındaki yardım çağrılarına duyarsız kalmışlardır. Ne yazık ki bu katliamı gerçekleştiren canilere karşı devletin duyarsızlığı hâlâ sürüyor. Olayların fail ve azmettiricilerinin üzerine ciddi anlamda gidilmemiş, özellikle azmettiriciler mahkemelerin karşısına çıkarılıp cezalandırılmamışlardır."

6-8 Ekim olaylarının bölge gerçekleri açısından yeni bir başlangıcın ilk adımı olduğunu vurgulayan Aydın, "Şehadetleriyle tarihe silinmez not düşen şehid Yasin ve arkadaşları şer güçlerin ve işbirlikçilerinin hesaplarını alt üst etmiştir. Bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır Kürdistan coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır. Özellikle de bölge üzerinde oynanan oyunlar 6-8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkmıştır. 6-8 Ekim katliamıyla toplumu karanlığa hapsetmek ve Müslümanları pasifize etmek hedefinde olan mihraklar, yaptıkları zulüm ve vahşiliklerden sonra huzurlu ve rahat bir gün görmediler ve görmeyecekler de." ifadelerini kullandı.

"Azmettiriciler yargı önüne çıkarılmalıdır"

6-7 Ekim olaylarının azmettiricileri ve tetikçilerinin bir an önce yargılanıp hak ettikleri cezayı görmeleri gerektiğini belirten Aydın, son olarak şunları söyledi: "6-8 Ekim olaylarının 3'üncü yıl dönümü vesilesiyle bu barbarlığın emrini veren, tetikçiliğini yapan ve buna göz yuman tüm suçluları lanetliyoruz. Bu vahşetin azmettiricileri ve tetikçilerinin bir an önce yargılanıp hak ettikleri cezayı görmelerini diliyor, vahşice katledilen gencecik fidanlarımız Yasin Börü ve arkadaşları başta olmak üzere barbarların elleriyle katledilenleri rahmetle anıyor ve ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz." (M.Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir