• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yolsuzluktan Gözaltına Alınan 33 Kişi Adliye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin’in Mezitli ilçesinde düzenlenen yolsuzluk operasyonunda aralarında CHP’li eski Belediye Başkanı, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı olan eşi, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı ile aralarında kamu ve belediye çalışanlarınında bulunduğu 33 kişi adliye sevk edildi.

Mersin Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri CHP’li Mezitli Belediyesi’nde 2004-2009 yılları arasında gerçekleştirildiği iddia edilen yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ilgili 1,5k yıllık planlı ve projeli bir çalışma yaptı. Yapılan iki ayrı operasyon sonucu Mezitli’nin bundan önceki CHP’li Belediye Başkanı Hakan Demirsoy ile şu anda Toroslar Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcılığında bulunan eşi A.D. ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı T. K. Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı F.S.K., Park Bahçeler Müdürü S.E., Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi A.G ile aralarında belediye çalışanları, kamu görevlileri ve işadamlarının bulunduğu 33 kişi göz altına alındı. Şahısların 60 olayda 50 milyon TL’lik rüşvet ve yolsuzluk olayına karıştığı iddia edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan zanlılar Mersin Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Şahıslar daha sonra Çevik Kuvvet’e ait iki otobüsle adliyeye sevk edildi. Polis adliye önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir