• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Ulaşım ücretlerine yapılan zamma Vanlılardan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehir merkezinde yolcu taşımacılığı yapan minibüs fiyat tarifesine zam yapıldı. Dün öğle saatlerinden itibaren ulaşım araçlarında uygulanan 30 kuruşluk zam, vatandaşların minibüslere binmesiyle beraber zam yapıldığının öğrenilmesiyle tepkiler oluşmaya başladı.

Vatandaşın yol ücretlerini ödemekte sıkıntı çektiğini buna rağmen yapılan zamlardan memnun olmadığını söyleyen Abdullah Arvas, "Yapılan zamdan hiç memnun değiliz. 1 TL 50 kuruş bile zor ödeniyorken minibüs ücretlerinin 1 TL 80 kuruş olarak artırılması maddi durumları olmayanlarla birlikte vatandaşı olumsuz yönde etkileyecektir. Biz yapılan bu zamdan memnun değiliz." şeklinde konuştu.

Öğrenci olduğunu ve yapılan zammın kendisiyle beraber bütün öğrencileri zor durumda bırakacağını belirten Öğrenci Mehmet Sıddık Yanmaz, "Yapılan zam yerinde bir zam değil. Öğrencilerin durumlarının düşünülmesi gerekiyor. Genellikle öğrenciler para sıkıntısı yaşıyor. Öğrenci için 50 kuruş bile önemlidir. Bu yapılan zammı iyi karşılamıyoruz en iyi şekilde tekrar görüşülmesi gerekmektedir." dedi.

Yapılan zamma karşı olduğunu ve bu parayı veremeyecek insanların olduğunu dile getiren Kemal Dinci, "Fiyatlar çok fazla. Biz emekliyiz, ücretsiz biniyoruz ama öyle insanlar var cebinde parası yok. Bu insanlara yazık günahtır. Ben emekliyim, ama şöyle bir sıkıntı da var. Bizim kartımız var, Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüsleri ücretsiz bineceğimiz için almıyorlar. Devletin bizim için ödediği parayı da devletten almalarına rağmen bizi otobüse bindirmiyorlar. Tekrar paramızı verip öyle biniyoruz veya belediye otobüsleriyle geliyoruz." diye konuştu.

"Mesafeye göre ücret talep edilirse daha iyi olur"

Halktan gidecekleri mesafeye göre ücret talep edilmesini isteyen Dinci, "İndi bindi ücretindense mesafeye göre ücret talep edilirse daha iyi olur. Çünkü üniversiteye gidenler var, 1 TL 50 kuruş veriyor ki artık 1 TL 80 kuruş oldu. Öte yandan kısa mesafeye giden bir kişi de artık 1 TL 80 kuruş verecek. Bu resmen insanlara hakarettir." dedi.

Öğrenci olduğunu ifade eden Remzi Arslantosun ise " 1 TL 50 kuruş iken 1 TL 80 kuruş olarak değiştirilen minibüs fiyatlarındaki yapılan 30 kuruşluk zammı çok buluyoruz." ifadelerini kullandı. (Erkan Karadağ - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir