• DOLAR 32.519
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.612
  • ...
Yetimler Vakfının Arakan'a yönelik yardım kampanyasına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından soykırıma uğrayıp, tehcire zorlanan Arakanlı Müslümanlara yönelik yardım kampanyası başlatan Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfına (Yetimler Vakfı) bir destek de Umut Kervanı Vakfının Gaziantep temsilciliğinden geldi.

Türkiye genelinde başlatılan kampanyaya destek verdiklerini belirten Umut Kervanı Vakfı Gaziantep Temsilcisi Mustafa Özaslan, Arakan'da yaşanan zulme ve soykırıma dikkat çekerek, bütün hayırseverleri bu kampanyaya destek vermeye davet etti.

Özaslan, "Arakan denilince aklımıza oradaki Müslümanların çekmiş olduğu zulümler, sıkıntılar, işkenceler ve katliamlar geliyor. Yeryüzünde nerede bir Müslüman varsa dünya müstekbirleri ve kâfirleri tarafından her zaman katliama uğramış, ülkeleri işgal edilmiş, büyük işkencelerden geçirilmiş, kanları akıtılmış ve namusları kirletilmiştir. Dün başka bir İslam coğrafyasıydı, bugün de Arakan'da bunlara şahit oluyoruz. Arakan'da bütün dünyanın gözü önünde yaşanan bu zulme dünya sessiz kalıyor." dedi.

"Batı dünyası bu vahşete ve cinayete sessiz kalıyor"

Diri diri yakılan, evleri yıkılan ve canlarını kurtarmak adına çocuk ve yaşlılarını omuzlarında taşımak zorunda kalan Arakanlıların, Bangladeş'e sığınmak gayreti içinde olduklarını vurgulayan Özaslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama Batı dünyası Arakan'daki Müslümanlara yapılan bu vahşete ve cinayete sessiz kalıyor. Arakan'daki Müslümanların yerinde Batılılardan birileri olmuş olsaydı acaba Batı bu kadar sessiz kalacak mıydı? Bunu da özellikle bilmek lazım. Arakan'daki Müslümanların dünyada sahipsiz kaldığı ve kendilerine sahip çıkılmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu Budist çetelerin Müslümanlara yaptığı katliamlara karşı bizim ne yapmamız gerekir? Biz dünya Müslümanları olarak bir dayanışma içerisinde olmalıyız. Vahdetin oluşması noktasında Arakan'daki kardeşlerimize gerek madden gerek manen destek olmamız, bir çaba sarf etmemiz, o kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekir. Arakan'daki kardeşlerimizin şu andaki ihtiyaçları saymakla bitmez. Kardeş vakfımız Yetimler Vakfının Arakan'daki Müslümanlar için başlatmış olduğu bu yardım kampanyasına Umut Kervanı Vakfı Gaziantep temsilciliği olarak destek veriyoruz. Onlara yardım elinin uzatılması için inşallah elimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz. Bununla beraber bütün halkımızdan özellikle bu konuda duyarlı olmalarını, Arakan'a sahip çıkmalarını, Arakan'daki Müslümanlara yardım etmelerini talep ediyoruz."

Kampanyaya destek vermek isteyenlere yardımcı olacaklarını bildiren Özaslan, "İnşallah bu konuda yardım etmek ve Yetimler Vakfının bu çalışmasına destek vermek isteyenler bize ulaşabilirler. Biz de bu konuda elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız. Allah nasip ederse Arakanlılara maddi katkı sunma adına bir çalışma var. Yetimler Vakfının bu çalışmasına makbuz karşılığında destek vermek isteyen kardeşlerimiz bize ulaşabilirler." ifadelerini kullandı.

"Halkın bu kampanyaya kayıtsız kalmayacağına inanıyoruz"

Gaziantep halkının bu tür yardım kampanyalarına duyarlı olduğunu sözlerine ekleyen Özaslan, "Gaziantepli kardeşlerimiz ve hayırseverlerimiz gerçekten bu yardım kampanyalarını destekliyor ve katkı sunuyorlar. Bizim daha önce de buna benzer kampanyalarımız oldu. Gaziantep halkı, Allah razı olsun, genel anlamda bu tür kampanyaları destekledi. İnşallah Yetimler Vakfının başlatmış olduğu bu kampanyaya kayıtsız kalmayacaklarına inanıyoruz." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir