• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Petrol kuyusu maketlerini ihraç etmeye hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da reklam işiyle uğraşan Bahri Kenan Şen (60), hobi olarak yapımına başladığı kentin sembolü petrol kuyusunun maketlerini petrolü olan ülkelere ihraç etmeye hazırlanıyor.

"Atbaşı" olarak bilinen petrol kuyusunun sembolü olan maketleri ilk başlarda yerli ve yabancı turistlere satan Şen, yoğun talep üzerine seri üretime geçti.

İlk ihracatını ABD'ye yapan Şen, Suudi Arabistan gibi petrolü olan ülkelere de ürünlerini satmayı amaçladığını söyledi.

Şen, "2016 yılının başlarında 'atbaşı'na hobi olarak başladık. İlkin kalıp yaptık, ondan sonra yaptığımız kalıplarla bir müddet mal sattık. Yaptığımız kalıbı amatörce yaptığımız için içimize sinmedi. Şimdi biz bunun kalıbını genişlettik ve profesyonel olarak güzel bir kalıp yaptık. Bu kalıplardan temiz ürünler aldık. Hedefimiz, iç piyasada resmi kurumlar ve özel şirketlerin firmalarına hediyelik olarak vermektir. İlk ihracatımızı Amerika'ya gönderdik. Şimdi Suudi Arabistan'da marketler zincirine sahip bin tane şubesi olan bir firmayla temas halindeyiz. Kısmet olursa onlara 10 bin tane 'atbaşı' satmayı hedefliyoruz. Bunun yanında Azerbaycan ve Cezayir gibi ülkelere de vermeyi hedefliyoruz." dedi.

Petrol kuyusunun sembolü maketlere büyük bir rağbetin olduğunu sözlerine ekleyen Şen, "Yılbaşında ticari ilişkiler için randevu alarak temaslarda bulunacağız. İnşallah 2018'in ilk 3 ayında hedeflerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Bu yaptığım maketlere vatandaşlar çok rağbet gösteriyorlar. Daha önce Batman'ın sembolü yoktu. Biz de kendi ilimizin sembolü olarak petrolü çıkaran pompanın bir maketini yaptık. İnsanlara kendi şehrini tanıtan atbaşlarını sunduk. Şimdiye kadar bine yakın satışımız oldu. İç piyasaya bu yıl 2 bin tane satmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir