• DOLAR 32.501
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.298
  • ...
Siirt`te 3 dilde mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te "Cami ve Din görevlileri Haftası" münasebetiyle Abdulhakim Sancak Camisinde Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu.

İkindi namazından sonra okunan mevlide vatandaşlarla beraber din görevlileri iştirak etti. İsa Kutlu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından 3 dilde Türkçe, Kütçe, Arapça mevlit okunmasına başlandı. Mevlide katılan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu, mevlit il müftüsünün dualarıyla son buldu.

Yapılan etkinliklerle ilgili bilgi veren Siirt Müftüsü.... Arvas, "Cami ve Din görevlileri Haftası" münasebetiyle 250 Hatim-i Şerifin okunduğunu ve bunların Hz Muhammed başta olmak üzere geçmişte camide görev yapmış din gönüllülerin ruhlarına hediye ettiklerini söyledi.

Arvas, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle cami görevlilerimize, Kur'an kursu öğrencilerimize, Kur'an kursu öğreticilerimize okuttuğumuz 250 Hatmi Şerif ile Mevlidi Şerif-i bugün burada okuduk.  Mevlitten gelecek olan sevabı başta Peygamber efendimiz olmak üzere, malumunuz baş imam baş müderris, bütün ulemanın reisi, seyidi efendimiz olması hasebi ile ilk önce onun ruhaniyetine, onun ashabına, diğer bütün Enbiya'yı kirama özellikle camilerde,  medreselerde dini eğitim ve öğrenim yerlerinde vazife yaparken ahirete irtihal eden bütün din gönüllüleri, hocalarımıza büyüklerimize, camileri yapan ve yaptıran kardeşlerimize 250 hatmi ve mevlidi bağışlamış olduk. Yüce Allah amel defterimizi açık bulundura bilmek için kendisi ve habibi bizi bu tür yatırımlara teşvik ediyor. İşte bundan da anlaşılacağı üzere hayırlı işlerde camilere, Kur'an kurslarına, sadakayı cariye yapanları ümmet unutmuyor ve kıyamete kadar bu şekilde anılacaklar bu duygu ve düşünceler ile bütün cami ve din görevlileri haftasını kutluyorum." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir