• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kudüs`ü tekrar fethetmek için birlik olun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) tarafından yarın düzenlenecek "Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa" sempozyumuna katılmak üzere kente gelen Kudüs eski Müftüsü, Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, İLKHA'ya konuştu.

Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'da Müslümanları şehid ederek Harem-i Şerif'i ibadete kapattığı olaylarda yaralanan Şeyh İkrime, şu an durumunun iyi olduğunu belirtti. Kudüs'teki Müslümanların çok acılar çektiğinden bahseden Şeyh İkrime, bu acıların son bulması için Kudüs'ün yeniden fethedilmesi gerektiğine değindi.

Mescid-i Aksa'nın sadece Filistin halkının değil tüm Müslümanların olduğunu vurgulayan Şeyh İkrime, Kudüs'ün ümmetin kanayan yarası olduğunu ve bu yarayı sarmanın tüm Müslümanlara vacip olduğuna dikkat çekti.

Siyonist işgalcilerin Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı tamamen işgal etmenin yollarını aradığını ve buna göre adımlar attığını aktaran Şeyh İkrime, İslam dünyasından ve özellikle Türkiye'den yükselen tepkilere göre Siyonist projelerini hayata geçirdiğini veya geri çektiğini söyledi.

"Siyonist İsrail her an tekrar Harem-i Şerif'e saldırabilir"

Şeyh İklime, "Mescid-i Aksa için bütün Müslümanlar gayret göstermesi gerekir. Şu an durumumuz iyi ancak biz İsrail'e güvenmediğimiz için her an yine kötüleşebilir. Bizim durumumuz İslam ülkelerinin desteğiyle inşallah daha iyi olacak. Onlardan çok destek bekliyoruz. Birkaç ay önce Mescid-i Aksa'ya saldırının ardından Müslümanların yekvücut olup İsrail'e karşı seslerini yükseltmelerinin ardından geri adım atma zorunda kalmışlardı. Müslümanlar tek olduklarında geri adım atmak zorunda kalıyorlar. Şuan Müslümanlar rahat bir şekilde Mescid-i Aksa'ya girebiliyorlar. Bu süreçte özellikle Türkiye'den çok duacı olduk, buradaki Müslümanlar seslerini yükseltti. Bu yüzden Kudüs halkı, her zaman minnettardır. Türkiye yetkilerine teşekkür borçluyuz." dedi.

"Selahaddin Eyyubi dönemini tekrar yaşayacağız inşallah"

Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'da Müslümanları şehid ederek Harem-i Şerif'i ibadete kapattığı olaylarda yaralandığını hatırlatan Şeyh İkrime, "İsrail, Mescid-i Aksa'ya saldırırken ilk ben yaralandım. Çok şükür iyiyim, benim yaram hafifti ama ağır yaralı kardeşlerimiz vardı. Biz Allah'ın izniyle dost doğru olacağız ve O'na tevekkül edeceğiz. Bizler her daim Selahaddin Eyyubi'ye çok borçluyuz. Her zaman onu rahmetle yâd ediyoruz. Sultan Abdulhamid'e de çok şey borçluyuz. İnşallah o dönemler tekrar gelecek ve o dönemi tekrar yaşayacağız." diye konuştu.

"Özgürlüğün yolu, Müslümanlar arasında tesis edilecek birliktelikten geçiyor"

Kudüs'teki Müslümanların zulüm altında olduklarını dile getiren Şeyh İklime, şunları söyledi: "Biz İsrail'e asla güvenmiyoruz, her an tekrar saldırabilirler ve Mescid-i Aksa'yı tekrar işgal edebilirler. Zaten şu an da bile Yahudiler mescitte vardırlar. Ve Mescid-i Aksa'daki kazı çalışması hâlen devam ediyor. Bunların asıl nedeni Mescid-i Aksa'yı yıkmak ve kendilerine kalıcı bir mabet inşa etmek istiyorlar. Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için ilk başta Müslümanların bir olması lazım, aramızdaki vahdeti tesis etmemiz lazım, güçlü olmamız lazım. Kudüs'teki Müslümanlar zulüm altındadırlar ve herkesten dua bekliyoruz. Kudüs'ün özgür olabilmesinin yolu, Müslümanlar arasında tesis edilecek birliktelikten geçiyor."

Son olarak İslam ülkelerine seslenen Şeyh İklime, "Selahaddin Eyyubi gibi Kudüs'ü tekrar fethetmek için birlik olun." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir