• DOLAR 32.521
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2420.606
  • ...
"Camiler sadece namaz kılmak için kurulmamıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Müftülüğü "Cami ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında etkinlik düzenledi. Şırnak Ticaret ve Sanayı Odası konferans salonunda yapılan etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan İl Müftüsü Ramazan Tolan, Camiler Haftası'nın, camileri hayatın merkezinde ve gönüllerde cem eden, insanları ilmek ilmek sevgiyle dokuyan bir müessesenin gündeme geldiği hafta olduğunu belirtti.

Sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nurullah Aktaş ise "Cami, Medeniyet ve Şehir" konulu bir konferans verdi.

Camilerin tarihi ve önemine değinen Aktaş, din görevlilerine bölgede yaşayan halk tarafından büyük saygı gösterildiğini söyledi.

Camilerin cami cemaatiyle hayat bulduğunu aktaran Aktaş, şunları kaydetti: "Camiler sadece namaz kılmak için kurulmamıştır. Burası yaradan ile bütünleşmek, dünyadan kısa vadede vazgeçip uhrevi hayatı düşünmek için de önemli yerlerdir. Bu seneki konumuz son derece iyi düşünülmüş bir konu: Cami, şehir ve medeniyet. Bu üç kavram, aslında birbirine çok yakışıyor. Temelinde insan var.  Medeniyet insanın önünü; cami insanı cem eder. Allah, Kur'an-ı Kerim'de insanları yeryüzüne imar etmek üzere yarattığını ifade ediyor." dedi.

Konuşmaların ardından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, müftülük yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlara katıldı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir