• DOLAR 32.56
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2429.679
  • ...
Nasrallah Tarafları Silah Bırakmaya Davet Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, güçlü bir devletin, politik taraflardan birinin diğerini reddetmesiyle kurulamayacağını, bu konuda diyalog ve iş birliği gerektiğini söyledi.
 
Nasrallah, Beyrut İmam Mehdi Ortaokulu`nun mezuniyet töreninde, muhalefette bulunan 14 Mart Grubu`nun, güçlü bir devlet oluşturulması için ülkedeki diğer politik gruplarla iş birliği yapması gerektiğini belirtti.
 
Lübnan`daki politik tarafları içinde bulunulan zor koşullardan başarıyla geçmek için birbirleriyle diyalog içinde olmaya çağıran Nasrallah, ``Güçlü bir devlet, politik taraflardan birinin diğerini reddetmesiyle kurulmaz, diyalog ve iş birliğiyle kurulur`` dedi.
Hizbullah lideri, silahlarını, İsrail`e karşı savunma amacıyla bulundurdukları için devlete vermeyeceklerini de yineledi.
 
Suriye konusuna da değinen Hasan Nasrallah, ``Biz ilk günden bu yana Suriyelilere sorunların çözümü için politik adımları kabul etmelerini söyledik. Ama aradan geçen sürede bu yönde adım atılmadı`` diye konuştu.
 
Nasrallah, Suriye`deki rejimi yıkmakta yabancı güçlerin baskısı, ekonomik ambargo ya da muhaliflerin silahlandırılmasıyla bir sonuç alınamadığını dile getirerek, ``Her kim Suriye`yi ve yönetimi yıkmak isterse bunda başarılı olamayacak`` ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir