• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
 Hakkâri`de Kaçakçılık Operasyonunda 30 Tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HAKKÂRİ - Hakkâri`de kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 45 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevke edildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, gözaltına alınan 45 zanlıdan 30`unun tutuklandığı, 15`inin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Aralarında 9 kamu görevlisi de bulunan 30 zanlının tutuklanma gerekçesinin ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak, rüşvet vermek, rüşvet almak, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu`na muhalefet etmek, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun`a muhalefet etmek, kaçakçılığa konu eşyayı bu özelliğini bilerek ticari amaçla satın almak, kaçak petrol bulundurmak, ticari amaçla taşımak, satmak ve saklamak" olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, 6 aylık takip ve araştırma sonucunda, toplam piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan kaçak 2 milyon 984 bin 550 paket sigara, 3 bin 550 litre akaryakıt, 375 adet cep telefonu, 2 bin kutu tıbbi malzeme ve 1.5 ton çay ele geçirildiği bildirildi.
 
Fırat İnan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir