• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
Çiçek`e İzin Tamam da Ya Diğerleri!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

İstanbul

Islak İmza ve Balyoz Davası’ndan tutuklu bulunan Emekli Albay Dursun Çiçek’e annesinin cenazesine katılması için yol dışında iki gün izin verildi. Çiçek, annesi Halime Çiçek’in Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki cenaze törenine katılacak.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Emekli Albay Dursun Çiçek’e annesi Halime Çiçek’in cenazesine katılması için iki gün izin verdi.

Avukat Hüseyin Ersöz’ün başvurusunu değerlendiren mahkeme Dursun Çiçek’e Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun uyarınca izin verdi.

Çiçek, memleketi Tokat’ın Reşadiye ilçesine giderek, annesinin cenaze törenine katılacak.
Dursun Çiçek jandarma görevlileri korumasında memleketine gidecek.

YARGI, BU ÇİFTE STANDARTI TERK ETSİN
İnsani ve hukuki olarak Dursun Çiçek için annesinin cenazesine katılmasına izin verilmesi olumlu bir gelişme. Ancak mahkemelerin sadece Ergenekon ve Balyoz davasında yargılanan kişilere izin verip birinci dereceden yakınlarına kaybeden diğer mahkumlara izin vermemesi hukukta bir çifte standart olduğu gözler önüne seriyor.

Hatırlanacağı üzere Van`da yaşanan 7,2`lik depremde kız kardeşini kaybeden Hizbullah hükümlüsü Fahri Arcagök`ün taziye talebi Emniyetin olumlu raporuna rağmen “Yüksek Güvenlikli Cezaevinde bulunduğu” gerekçesiyle savcılık tarafından reddedilmişti.

Yine Diyarbakır D Tipi Cezaevinden Bayburt`a sürgün edilen Hizbullah hükümlüsü İhsan Baran`ın, kendisini son bir defa görme özlemiyle hayata gözlerini yuman annesi Rana Baran`ın, cenazesine gitme talebi’de kabul edilmemişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir