• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
"Şehrin ve medeniyetin merkezinde cami vardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle Gaziantep'te düzenlenen bir konferansta konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, İslam'da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde camilerin olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl "Şehir ve Medeniyet" temasıyla kutladığı "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Gaziantep'te bir konferans düzenlendi. Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan program, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik'in açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, "Peygamberimiz efendimiz Hz. Muhammed ile beraber kısa sürede bütün dünyayı etkileyen, Medine'den medeniyete uzanan İslam düşüncesinin anlaşılması için, cami, şehir ve medeniyet kavramlarının doğru anlaşılması oldukça önemlidir." dedi.

"İslam'da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde cami vardır"

"İslam'da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde cami vardır." diyen Açık, "İslam'da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde cami vardır. Cami bireyin inanç dünyasından toplumsal ilişkilere, kulluk, sorumluluk ve güzel ahlak bilincinin oluşmasından hukukun inşasına, eğitimden iktisada, aileden çevreyle ilişkilere, hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin köklerinin birleştiği mekândır." ifadelerini kullandı.

Son olarak ise Açık, "Peygamber efendimiz henüz hicret yolundayken, ilk fırsatta Kuba şehrinde bir mescit yaptırmış ve bu mescidin yapımında bizzat kendisi de çalışmıştır. Medine'ye hicretle birlikte, Mescid-i Nebi'nin temelini atmıştır. Mescid-i Nebi'nin fonksiyonlarına baktığımızda; eğitimden iktisada kadar, bireysel, toplumsal ve idari bütün işlerin mescit içinden yürütüldüğünü görmekteyiz. Nitekim İslam'ın en güzide topluluğu olan sahabe nesli bu mescitten yetişmiştir." şeklinde konuştu.

Program hediye takdiminin ardından dağıtılan aşure ikramıyla sona erdi.

Gaziantep İl Müftülüğünde gerçekleşen konferansa, Şanlıurfa İl Müftüsü Açık, Gaziantep İl Müftüsü Çelik, din görevlileri ve diğer davetliler katıldı. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir