• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muş`ta Vatandaşlar Güneş Duasına Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Son yılların en sert kışının yaşandığı Muş`ta vatandaşlar güneş duasına çıktı. Yaklaşık 3 bin nüfuslu köyün meydanında toplanan vatandaşlar, hayvanlarının yeminin tükendiğini söyledi.

İmam eşliğinde kar ve yağmurdan sonra güneş duasına çıkan köylüler, ellerini açarak güneşli günlerin gelmesini istedi. Köy imamı Mahmut Aydın, bu yıl kış mevsiminin çok sert geçtiğini kaydetti. Köylülerin güneş duası isteklerini olumlu karşıladığını belirten Aydın, vatandaşlarla birlikte dua etti.

Kış mevsiminin çok şiddetli geçmesi nedeniyle özellikle havancılık yapan vatandaşların büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirten Köy Muhtarı Nurettin Yıldız ise, artık hayvanlara verecek yemlerinin kalmadığını, bu kış perişan olduklarını söyleyerek, yaptıkları güneş duasının kabul olmasını beklediklerini söyledi.

67 yaşında olmasına rağmen Muş`ta son 30 yıldan beri böyle şiddetli kış yaşamadıklarını ifade eden Nurettin Yıldız, şunları kaydetti; "Köyümüzde birçok vatandaşımız hayvanlarına yem bulmakta sıkıntı yaşıyor. Biz de köylüler olarak köyümüzün imamı ile birlikte güneş duasına çıktık. İnşallah duamız kabul olur ve bu sıkıntı ortadan kalkar."

Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir