• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
TV`lere `Afet Riski` Yayını Zorunluluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meclis Genel Kurulu`nda görüşülen "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı"nın 9 maddesi daha kabul edildi. Tasarının görüşmelerine önümüzdeki hafta devam edilecek.

Tasarıyla, olası bir depremde yıkılma ihtimali bulunan binaların boşaltılarak, kontrollü bir şekilde yıkımı öngörülüyor.

Tasarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na, binaların sağlamlığını kontrol etmesi için teknik heyete "lisans verme yetkisi" öngörüyor.

Kontrollerde "sağlam" raporu alamayan bina sahiplerine, binasını yıkması için tebligat yapılacak.

SAHİBİ YIKMAZSA DEVLET YIKACAK

Bu tebligatlarla birlikte ek süre verilecek. Buna rağmen yıkım gerçekleşmez ise ikinci bir yazılı tebligat yapılarak yine ek süre verilecek.

Hak sahibi yine yıkımı gerçekleştirmez ise vali ve kaymakamların kontrolü altında belediye veya TOKİ, bu binaları tahliye edip yıkımı gerçekleştirecek.

Genel Kurul`daki görüşmeler sırasında verilen önergenin kabul edilmesiyle afet risklerinin azaltılması konusunda medyanın yayınlar yapması karara bağlandı.

AYDA 90 DAKİKA AFET RİSKİ YAYINI

Buna göre, TRT ile ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyon kuruluşları ve radyolar, ayda en az 90 dakika afet, afet risklerinin azaltılması ve kentsel dönüşüm konularında uyarıcı ve eğitici nitelikte yayınlar yapmak zorunda olacak.

Tasarının görüşmelerine, gelecek hafta devam edilecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir