• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
İslam Dünyasının Sabrı Tükenmiştir…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Özcan / İstanbul
Ateşkesin sağlandığı olaylarda Gazze’den israil’e iki yüzden fazla füze atılmış ve bazı yerleşimci Yahudiler de yaralanmıştı. Yapılan katliamlar, protesto ve basın açıklamalarıyla kınanarak lanetlendi.

İSLAM DÜNYASININ NABZINI MI ÖLÇMEK İSTİYORLAR?
Özelde Filistin ve Kudüs davası, genel itibarı ile İslam dünyasında gelişen olayları gündeme taşımakla adından söz ettiren Özgür Kudüs Platformu, yaptığı yazılı bir açıklamayla katliamları kınayarak lanetledi.
 
Siyonist işgal rejimi ve haçlı zihniyetli ABD’nin bu kabul edilemez katliamlarını kınayarak lanetleyen Platform, açıklamasında “İşgalci israil’in, Gazze’de 1500 Müslüman’ı şehid, Furkan savaşının yaraları daha sarılamazken, Mavi Marmara’nın kanı daha taze duruyorken, böylesi zalimane saldırılarda bulunması kabul edilemez bir insanlık suçudur” diye ifade edildi. Açıklamanın devamında, “Bir süredir “İran’a saldıracağım” diye tutturan ırkçı Netanyahu yönetimi, bu hayalini gerçekleştiremediğinden dolayı hıncını Gazze’den mi çıkarıyor acaba? Yoksa İran öncesi bir tatbikat mı yapıyor? Veya Arap dünyasındaki değişim sonrası İslam dünyasının nabzını mı ölçüyor?” diye soruldu.

TÜM FİLİSTİN İSRAİL ATEŞİ ALTINDA…
Filistin toprakları ve Kudüs’ün yetmiş yıla yakındır dünyanın gözleri önünde siyonistlerin işgali altında her türlü zulüm ve vahşeti yaşamakta olduğu belirtilen açıklamada, “Filistin’de gün geçmiyor ki katliam ve yıkım haberleri duyulmasın, mukaddes cami ve ibadethanelere vahşi saldırılarda bulunulmasın.
 
Altı oyulan Mescid-i Aksa, bombardıman ve ambargoya tabi tutulan Gazze, tutuklanmaların ve mescidlere saldırıların sürdüğü Batı Şeria, Kudüs ve diğer kentler siyonist israil’in ateşi altında inlemekte” olduğu belirtildi.

Filistin ve Kudüs davası İslam ümmetinin ortak davası olduğu vurgulanan açıklamada Selaheddinlerin yolunu gözleyen Kudüs’ün esir iken ümmetin kurtuluşundan, izzetinden bahsedilemeyeceğine dikkat çekildi. Kudüs’ün özgürlüğünün sadece Filistin halkının veya Arapların sorunu değil, Türk’üyle, Kürd’üyle, Arabıyla, Farsıyla tüm ümmettin sorunu olduğu belirtildi.

HAÇLI-SİYONİST İTTİFAKI VE SONU GELMEYEN ÖZÜRLER
Özgür Kudüs Platformu basın açıklamasında, son olarak 9’u çocuk 17 sivil masumu öldürdükten sonra yakan Amerikan askeri için ise şöyle deniliyor; “Müslümanlara ve mukaddesatlarına yönelik gerçekleştirilen çirkin ve vahşice saldırılar Haçlı-siyonist ittifakını gözler önüne sermektedir. Nasıl bir zihniyet ki bu çocukları, kadınları öldürüp sonra yakma melanetini gösteriyor.
 
Şu gerçek bilinmelidir ki İslam dünyasının bu tür katliam ve aşağılıklara karşı sabrı tükenmiştir. Müslümanlar bu durumu artık kabullenmemektedirler. İslam dünyasında yaşanan değişimler, İslam beldelerinin işgallerden, zalim diktatörler ve işbirlikçi yöneticilerden kurtularak “İslam Birliği” adı altında bir ümmet olmaya doğru gittiğini gösterirken, bu durum israil’in bölgede yalnız kalmasına, İslam karşıtı güçlerin etkisizleşmesiyle bölgenin yeniden İslam ile şekillenmesiyle sonuçlanacaktır inşallah”
 
israil ve ABD, Taksim’de lanetlendi
Amerika’nın Afganistan’da, siyonist rejimin Gazze’de gerçekleştirdiği son katliamlar İstanbul Taksim’de İslami kuruluşlarca binlerce kişinin katılımıyla protesto edilerek tel’in edildi.
 
Ellerindeki İngilizce ve Türkçe “Amerika birleşik terör çetesine geçit vermeyiz”, Kur’an’a canlar feda olsun, Kahrolsun ABD Kahrolsun israil, Afganistan’da emperyalist, Filistin’de siyonist vahşete son” yazılı dövizler taşıyan Müslümanlar ABD, NATO, israil ve Emperyalizm karşıtı sloganlar attı.

İslami kuruluşlar adına hazırlanan basın açıklamasını İstanbul Mazlumder Şube başkanı Cüneyt Sarıyaşar okudu. Sarıyaşar, konuşmasında şunları söyledi: “Biz, Ashab-ı Uhdud’un halini, bugün ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve bunların küçük yavrusu israil’in yeryüzünde, İslam coğrafyasında yaktıkları ateşte görüyoruz.
 
Bir hendek kazdılar ve müminleri yakmak için bu alevli ateşi canlandırdılar. İslam coğrafyasında her beldede müminlerin kanı akmaktadır.” Okunan basın açıklamasında emperyalist ABD, NATO ve çatısı altındaki işbirlikçi ülkelerin bu suçlardan tek tek sorumlu olduğu ve bu sorumluluğun pişkin özürler, üç maymunu oynayarak görmezden gelmeler, sahte kınamalarla giderilemeyeceği belirtildi.
 
Protesto eylemine birçok İslami camianın yanı sıra Özgür Kudüs Platformu yöneticileri ve çok sayıda üye ve gönüllüleri de katıldı.
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir