• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...
`Depremlerden Sonra Hızlı Bir Şekilde Toparlandık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Başhekimi Dt. Şebnem Kartal, Van`da yaşanan depremlerden sonra Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki merkez binalarından çıkmak zorunda kaldıklarını ADSM` nin Ocak ayı ile birlikte eski devlet hastanesi ek polikliniklerinde hizmet vermeye devam ettiğini hatırlatarak, "Merkez ana binalarımızın hasar tespit raporunun temiz çıkması üzerine 6 Şubat 2012`de tekrar merkez ana binayı faaliyete geçirdik. Yönetim ve hekim sayısının azalmasına rağmen her gün 800 ile bin hastaya sağlık hizmeti veriyor." dedi.
 
"Deprem Süresince Çadırkentler ve Konteynerkentlerde Halka Hizmet Verdik"
ADSM Başhekimi Dt. Şebnem Kartal, eski Devlet Hastanesi ek polikliniklerinin ADSM` merkezinin ek hizmet binası olarak kullanmaya devam ettiklerini belirterek, "Deprem süresi içerisinde dışarıdan gelen gezici sağlık mobil araçlarıyla il, ilçe ve mahallerde kurulan çadırkentler ve konteynerkentlerde halka hizmet verdik." şeklinde konuştu.
 
"ADS Ek Binamız Hasar Gördü."
İkinci depremde etkilenen binalarını her ihtimale karşı boşattıklarını ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde hizmet vermeye devam ettiklerini kaydeden Kartal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kedili kavşakta bulunan ADS ek binamız hasar gördü. Burada ameliyathane ve teknik olarak da malzemelerimiz bulunmaktaydı. Bir şirketle anlaşarak buradaki malzemelerimizi sağlıklı bir şekilde çıkararak sağlık il müdürlüğünün desteğiyle bize tahsis etmiş olduğu eski devlet hastanesi ek polikliniklerine taşıdık. Çalışan arkadaşlarımızın özverisiyle halen burada ek poliklinik olarak hizmet vermekteyiz."dedi.
 
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bina sahibinden alınan karot hasar tespiti sonucu hasarsız raporu alındığını ve binalarında her hangi bir problem olmadığı belirterek Kartal, "Ana binamızda 6 Şubat tarihinde hizmet vermeye başladık. Vatandaşların geri dönmesiyle bu da hasta sayımız tekrardan yükselecektir." ifadelerini kullandı.

"Depremde Herhangi Bir Malzeme Kaybı Yaşamadık."
Hekim sayısında sıkıntılarının bulunduğunu da söyleyen Kartal, "Şuan 20 diş hekimiz faal olarak çalışmakta. Ancak bu süreç içersinde deprem tayini isteyen hekimlerimiz vardı. Gerek bakanlığa gerek sağlık müdürlüğüne gereken yazışmaları sunmuş bulunmaktayız. İleriki günlerde hekim sayımız artmasını umut ediyoruz. Bu anlamda hızlı bir şekilde toparlandık ve depremde de her hangi bir malzeme kaybı yaşamadık bunun bizim için sevindirici olduğunu belirtmek isterim." şeklinde konuştu.
 
Murat Dalgın-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir