• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada , “Daha önce motorlu taşıtlara olan zam oranı, aslında çok çok yüklü bir zam oranı değildi. Ama şu andaki zam oranını Bakanlar Kurulumuz tekrar bir değerlendirirse, o değerlendirmeden sonra ne yapabilir, tekrar bir düşürme olur mu olmaz mı, o tabi hükümetimizin takdiridir” demişti.

Vergi Düzenlemelerinin Üçte İkisi Savunma Sanayi Odaklı

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise, bir özel TV kanalına Motorlu Taşıtlar Vergisine (MTV) yapılan yüzde 40 zamla ilgili yaptığı açıklamada "Savunma Sanayii Fonu'muz normalde her yıl fazla verir. Yeni silah sistemleri alımları nedeniyle ilk kez Fon gelecek sene 8-9 milyar lira açık verecek. Milli Savunma Bakanlığımızın ilave bütçe talebi söz konusu. Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmak istemez. Bu harcamalar yapılacak. Bu vergi düzenlemelerinin üçte ikisi savunma sanayi odaklıdır" dedi.

Bu Konu(MTV) Konuşulacaksa Bugün Konuşulacak

Şimşek, "Bize ilk gelen bilgi, sayın Başbakanın bütün bunlarda benzer bir yaklaşım sergilediği yönünde. Bu konu konuşulacaksa bugün konuşulacak. Yeniden bir değerlendirme yapılacaksa bugün yapılacak. Bugün Bakanlar Kurulu var. Sayın Başbakanımızın takdiri." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Cumhurbaşkanımızın bir değerlendirmesi söz konusu. Böyle bir talimatı söz konusu olursa oturup değerlendiririz" dedi.