• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
Peşinden Uykunun Olmadığı Bir Uyanış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rabia KÜLTER / Doğruhaber

El Celil olan Allah`ın adıyla.

Asırlar boyunca insanlık tarihi türlü felaketlerin eşiğine gelmiştir. Bu felâketler beraberinde bazı milletlerin tarih sayfasından silinmesine bazılarının güçlerini kaybetmelerine neden olmuştur. Bu kayboluş farklı zaman dilimlerinde meydana gelmiş olup o dönemde milletlerin kendi varlıklarını koruyabilmek, benliklerini kaybetmemek ve bulunduğu coğrafyada kalabilmek için büyük çabalar sarfetmiş; nice bedeller ödemişlerdir. İslâm tarihine baktığımız vakit yine aynı şekilde farklı istilalar ve saldırılara maruz kalınmıştır. Ancak İslâm dini ile bezenmiş  bir toplumun dışardan gelen saldırılara daha iyi direnç sağlamışlardır. Filhakika Rabblerine olan bağlılıkları, Sünneti Nebevi çizgisinde hareket etmeleri onlara bu gücü ve kuvveti vermiştir.

Tarih sahnesinden silinen onca milletler, toplumlar ve kabilelere rağmen İslâm Ümmeti varlığını en güzel şekilde idame etmiş ve gelecek nesillere aktarmayı başarabilmiştir. Çünkü Allah`ın ordusu olmaya namzet bir ümmet yenilmez. Allah`ın davasını hakkıyla taşıyabilen bir ümmet hiçbir zaman yenilgiye uğramaz/uğratılmaz. Zira:"Allah, göklerin ve yerin nûrudur. “ (Nur/35) İnsanların karanlıktan aydınlığa çıkması, serfiraz olması, direnç göstermesi bu nur sayesinde olacaktır. O halde davası Nur olanların kaderi zafer olacaktır biiznillah. Fakat  Günümüze baktığımız vakit ne yazık ki Ümmetin içinde bulunduğu durum bizleri büyük bir üzüntüye boğmaktadır. İslam coğrafyası yine bir saldırının ve istilânın eşiğindedir ne yazık ki. Ama bu seferki daha sinsi ve daha planlı. Genç dimağlar zehirlenmekte, gönüller karartılmaya çalışılmakta ve sahte hayallerle aldatılmış,  gerçek yaşamından uzaklaştırılmış bir nesil yetiştirilmek istenilmekte.

Dindarlık bölünmüş, ferdi ve maddi hayata yöneltilmiş bir şekilde hayatlarını idame etmektedir. Türlü melanetler peşinde sürüklenen bir gençlik oluşturulmaya  çalışılmakta. Ama biz biliyoruz ki hiç bir zaman bu Ümmet zillet karşısında batı hegemonyası karşısında zerre kadar tereddüt etmeden durmuştur. Aynı şekilde bugün de bunu yapabilecek güçte İslâm Ümmetinin gençleri vardır ve de hep var olmaya devam edecektir. Çünkü bu dava kıyamete kadar sürecektir. Allah nurunu tamamlayacaktır. Her ne kadar bugün en çok İslâm coğrafyasında kanı aksada  bu, Müslümanın uyanışı için bir sebep olacaktır inşaAllah. Şurası bir gerçektir ki İslâm düşmanları yeni oyunlar kurmaktan aciz bir halde yarınlara ağıtlar yakmaktadır. Ve İslâm`ın gençleri peşinden uykunun olmadığı bir uyanışla yarınlara koşar adımlarla koşmaktadırlar.

Selam ve dua ile.

Bu haberler de ilginizi çekebilir