• DOLAR 32.538
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2485.203
  • ...
SON DAKİKA
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların bu gece saatlerine kadar Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 kg/metrekare üzeri) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar doğusunun aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuzey ve doğusunun aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzeyi ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, kuzeyi yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Batman, Siirt ve Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 31°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 18°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sağanak yağışlı 21°C

Manisa: Parçalı bulutlu 24°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu ve akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 15°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir