• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gebze`de Hurdadan Teknoloji Üretiyorlar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ

Kocaeli'de ortaokul öğrencileri, günlük yaşamlarındaki ihtiyaçlarından yola çıkarak, hurda parçalardan teknolojik ürün geliştiriyor. Gebze Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Teknoloji Tasarım dersinde öğretmenlerinin önderliğinde hurda malzemelerden teknolojik ürün tasarlıyor.

Güneş enerjisiyle çalışan bisiklet, kuluçka makinesi, rüzgar türbini, görme engelliler için sensörlü baston gibi 25 farklı tasarımı çalışır hale getiren öğrenciler, çeşitli yarışmalara katılarak projelerine destek arıyor.

Teknoloji Tasarım öğretmeni Tolga İletmiş, yaptığı açıklamada, öğrencilerinde "yapabilirim" bilinci oluşturmaya çalıştıklarını, ilerleyen yıllarda ülke için teknolojik ürünler üreten bireylerin çoğalmasını istediklerini söyledi.

"Çocukların Fikirlerini Küçümsemiyoruz"

İletmiş, şunları konuştu:

"Öğrencilerimiz, 'Nasıl bir teknolojik tasarım yapabiliriz? sorusunu sorduktan sonra bunu derste değerlendiriyorlar. Projelerimiz, bir ortaokul öğrencisinin zor gerçekleştirebileceği projeler. Biz inanıyoruz ki bu öğrencilerimiz yaptığı projelerle önder olabilecek projeler gerçekleştirecek. Çocukların fikirlerini küçümsemiyoruz. Tasarımsal yönde başarılı olan öğrencileri seçip, ülke için ürün üretim gerçekleştirebilen bireyler yetiştirmek istiyoruz."

"Ürüne Farklılıklar Katarak Yeni Üretimler Gerçekleştiriyoruz"

Güneş enerjisiyle çalışan bisiklet tasarladıklarını anlatan İletmiş, "Normalde şarj edildiğinde bisiklet 45 kilometre gidebilliyor ama üzerindeki güneş paneli sayesinde bu mesafe 100 kilometreye kadar çıkabiliyor. Şanzımanından akü sistemine kadar çıkma malzemeler kullandık." dedi.

Farklı konularda 25 teknolojik ürün tasarladıklarını açıklayan İletmiş, benzer üretimlerden yola çıkıp, ürüne farklılıklar kattıklarını söyledi. Bazen de yeni bir ürün tasarladıklarını vurgulayan İletmiş, "Öğrencilerimizin fikirlerini önemsediğimiz için farklı ürünler ortaya koyabiliyoruz." ifadesini kullandı.

 

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri