• DOLAR 32.502
  • EURO 34.631
  • ALTIN 2480.549
  • ...
MŞÜ Camisi İİF öğrencilerinin pratik yapabilecekleri bir alan olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) külliyesinde büyük bir cami inşa ediliyor.

Sunduğu imkânlarla İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin pratik yapabilecekleri bir alan halini alacak olan cami, Selçuklu mimarisiyle inşa edilirken Neredeyse tamamlanma aşamasına gelinirken, tamamlandığında İslami İlimler Fakültesi olmak üzere içerisinde bulunan çeşitli alanlarla öğrencilere birçok imkân sunacak.

Bin 70 metrekare alan üzerine kurulan Kampus Camisi yaklaşık 5 bin kişiye ibadet hizmeti verecek. İçerisinde derslikler, oyun alanları ve zengin içerikli bir kütüphane bulunan cami, İslami İlimler Fakültesi öğrencilerine staj görme fırsatı sunarken, akademik ve idari personelin yanı sıra vatandaşlar da caminin imkânlarından faydalanabilecek.

Selçuklu Mimarisi ile inşa edilen cami hakkında açıklamalarda bulunan Fen Edebiyat Fakültesi Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Nevzat Eminoğlu, caminin, dini ve ilim mekânı olarak Muş'a kazandırılan güzel bir eser olduğunu ve İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin pratik yapabilecekleri bir alan haline geleceğini söyledi.

Eminoğlu, "Camimiz bin 70 metrekare alan üzerinde kurulmuş ve 5 bin kişinin ibadet edebileceği bir kapasiteye sahiptir. Camimiz sadece namaz ve ibadethane olarak hizmet vermeyecek aynı zamanda bir külliye şeklinde içinde bir kütüphane, büyük derslikler ve iki farklı Mescit alanıyla da hem ilmi pratiklerin yapılabileceği, aynı zamanda ibadetlerini yerine getirebileceği bir dini mekân haline gelecek. Camimiz hem üniversitemize hizmet verebilecek hem de bütün Muş'a açık açık şekilde çevreye hitap edebilecek bir ibadethane olacaktır. Aynı zamanda bizim üniversitemiz bünyesinde İslami ilimler fakültesinde okuyan öğrencilerin pratik yapabilecekleri hitabet anlamında, vaaz anlamında veya diğer dini ve ilmi araştırmalar ile etkinlikler anlamında camimiz bir uygulama mekânı haline gelecek. Bu yönüyle Muş'tan mevcut camiler içinde en büyük cami ve en çok cemaat alabilen bir camidir. İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin özellikle derslikler bölümünde ve kütüphanede pratikler yapabileceği uygulamalı eğitim yapabilecekleri bir alan haline gelecektir. Kısaca İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin staj yapabilecekleri bir alan olacaktır." ifadelerini kullandı.

İslami İlimler Fakültesi üçüncü sınıf öğrencilerinden Yusuf Öğe, caminin kendileri için önemli bir fırsat olduğunu söyleyerek, "Bizim üniversitemizde yapılan bu cami bizim için çok güzel bir yer haline gelecek. Bizim okulumuzda bu caminin yapılması bizim için büyük bir heyecan uyandırıyor. Çünkü böyle bir caminin yapılması bizim için büyük bir nimettir. Bu cami tamamlandığında biz burada staj göreceğiz. Bizim için güzel bir fırsattır." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir