• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
"Aynı caddede iki Selahaddin Eyyubi isimli okuldan birinin ismi değişecek!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya üzerinden gündeme getirilen Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulunun isminin kaldırıldığı haberleri hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer tarafından açıklama yapıldı.

İlçede aynı cadde üzerinde 150 metre aralıklarla bulunan iki okuldan birinin "Selahaddin Eyyubi Ortaokulu" diğerinin ise "Selahaddin Eyyubi İmam-Hatip Ortaokulu" olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, her iki okulun tabelalarının hâlâ asılı olduğunu, sosyal medya üzerinden gündeme gelen iddiaların art niyetli olduğunu ifade etti.

Yüzer, aynı cadde üzerinde bulunan ve aralarında yaklaşık 150 metrelik bir mesafe bulunan okulların, YGS ve benzeri sınavlarda karışıklığa neden olduğunu ve kimi mağduriyetlerin yaşandığını söyledi.

Mağduriyetlerin önüne geçmek adına bir okul adının, 15 Temmuz darbe girişiminde ismi öne çıkan "Ömer Halis Demir" olarak değiştirilmesi için talep geldiğini belirten Yüzer, bu mağduriyetin ve karışıklığın giderilmesi için bu talebin dikkate alındığını belirtti.

Yüzer, şöyle konuştu: "Selahaddin Eyyubi Ortaokulunu, Ahmed-i Xani, Feki Teyran ismini biz koymuşuz. 'Selahaddin Eyyubi Ortaokulu' ile 'Selahaddin Eyyubi İmam-Hatip Ortaokulu' arsında yaklaşık 150 metrelik bir mesafe bulunuyor. Aynı mahalle ve aynı cadde de bulunuyorlar. Bakanlığın yaptığı merkezi sistem sınavlarında her iki okulumuzda sınav bölgesindedir. Biliyorsunuz YGS'de yarım saat kala içeri almıyorlar. YGS sınavları olmadan önce biz de fazla önemsemiyorduk. Diyorduk ki, gelen nasıl olsa bulur yerini. YGS'de yarım saat kriterleri getirdikleri için vatandaşlar; adres aynı, cadde aynı, mahalle aynı olunca karışıklık yaşıyordular. 'Selahaddin Eyyubi Ortaokulu'na gidecek vatandaşlar, 'Selahaddin Eyyubi İmam-Hatip Ortaokulu'na gidiyorlardı. 'Selahaddin Eyyubi İmam-Hatip Ortaokulu'na da gidenler, 'Selahaddin Eyyubi Ortaokulu'na gidiyorlardı. Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye okul müdürü arkadaşımız, yazıyla ikisinden birinin isminin değiştirilmesini istedi. Öğrenci mevcudu 110 kişi olan 'Selahaddin Eyyubi İmam-Hatip Ortaokulu'nun ismini 'Ömer Halis Demir' diye değiştirdik.  Öğrenci mevcudu bin 200 olan 'Selahaddin Eyyubi Ortaokulu' aynı isimle kalacaktır. Hâlâ tabelayı indirmemişiz. Bu mağduriyetin giderilmesi için valiliğe sunmuşuz. Bize henüz konu hakkında yazı bile gelmemiş."

Selahaddin-i Eyyubi'nin İslam'a mal olmuş bir komutan olduğunu hatırlatan Yüzer, onun İslam âlemine bayraktarlık yaptığını belirterek, "Olayı Kuzey Irak'taki meseleye bağlamak çok yanlış. Tüm İslam âleminin bayraktarıdır. Tüm İslam âleminin komutanıdır. Bu haberler yalan ve art niyetliliktir. Bitlis âlimlerin diyarıdır. Âlimlerin ismini nasıl değiştirecek? Zaten 'Selahaddin Eyyubi Ortaokulu' muz vardı. 'Selahaddin Eyyubi İmam-Hatip Ortaokulu'muzun daha önce ismi 'Ravza'idi. Yatılı okul sınırlarındaydı. Biz onun ismini 'Selahaddin Eyyubi İmam-Hatip Ortaokulu' yaptık.  Sınava girecekler için mağduriyetlerin olmaması ve karışıklıkların giderilmesi için okul müdürü bize teklifte bulunmuştur. Geçen yıldan bu yana değiştirilmesi söz konusuydu." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir