• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Baydemir: Çocukların Yeri Sokak Değil, Okuldur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`nce `Önlemek Bilmekten Geçer` sloganıyla yürütülen Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Eğitimleri Projesi`nin üç gün sürecek toplantıları başladı. Diyarbakır Sümerpark`ta yapılan toplantıya Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Osman Baydemir, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam`ın yanı sıra Dicle, Hacettepe ve Kocaeli Üniversitesi, Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği yetkililerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda akademisyen ve uzman kişiler katıldı.

"BİR BABA OLARAK KONUŞUYORUM"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, belediye başkanı sorumluluğunun yanı sıra bir baba olarak konuşacağını söyledi.
 
Baydemir, herkesin sağlıklı bir toplum inşa etmenin çocukların geleceğinden geçtiğinde hemfikir olduğunu belirten Baydemir, "Bir insan zihnini irdelersek çocukluğunda yaşadığı her travmanın zihinde kaydedildiğini ve silinmediğini görürüz. Çocukları herkes örseliyor. Hiçbir kurum ya da kişi bu konuda sorumsuz değildir. Birlikte hareket edersek, bu sorunun çözüleceğine inanıyorum." diye konuştu.
 
"İKİ YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ"
Mevzuat gereği 18 yaşın altındakilerin çocuk olduğunu anlatan Baydemir, Güneydoğu`da büyüme yaşının çok erken olmasından dolayı çocukların çocukluğunu yaşamadığını kaydetti.
 
Baydemir, "Diyarbakır`da alan araştırması yaptığımızda ilk önce 3 bin 500 çocuğa daha sonra bin 600 çocuğa ulaştık, sayı azaldı. Her vakayı ayrı ayrı irdelersek yoksulluk ve yoksunluk temel odaktır." ifadelerini kullandı.
 
İnsanların 15-20 yıl önceki göç travmasını yaşadığını anlatan Baydemir, şunları söyledi: "Çocuğun yeri panzere taş attığı sokak değildir. Okul bahçesidir. Ben bunu doğru bulmuyorum. Bunun yanında çocuğa silah sıkmak, gaz bombası atmak ve çocuğu cezaevine atmayı da doğru bulmuyorum. İki yanlış bir doğru etmez. Bütün bu süreci ele almalıyız. Bugün çocuk yarın büyüyecek. Onların alacağı ve beslediği kin onların topluma karşı alacağı öfke bugün harcanacak kaynağın bin katı toplumdan alınacaktır. O halde hepimiz kendi bulunduğumuz yerde şapkalarımızı önümüze alıp bir kez daha düşünmemiz gerekiyor."

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir