• DOLAR 32.481
  • EURO 34.574
  • ALTIN 2475.186
  • ...
Dost` Putin`den yine katliam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

“Çatışmasızlık Bölgeleri”, katliam bölgelerine dönüştü. Türkiye, İran ve Rusya'nın Astana toplantısında belirlediği "çatışmasızlık bölgeleri" içinde yer alan bölgeler, son günlerde rejim ve işbirlikçisi katiller tarafından havadan bombalanıyor. Son dönemlerde çıkarları doğrultusunda Türkiye ile iyi ilişkiler yürüten Rusya`nın havadan saldırılar gerçekleştirdiği bölgelerde en az 54 sivil hayatını kaybetti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`in son Türkiye ziyareti sonrası bu saldırıların artması ve diğer taraf ülke temsilcilerinin de buna ses çıkarmaması dikkatlerden kaçmazken, Putin`in son Türkiye ziyaretinde verdiği sözde samimi pozlar ve muhataplarının ‘dostumuz Putin` şeklindeki hitapları da tepkilere yol açtı. İdlib saldırılarının Putin ziyaretinden bir gün sonra artarak devam etmesi, çatışmasızlık bölgeleriyle ilgili kamuoyunda tedirginlik oluşturdu. Çatışmasızlık anlaşmasına uyulmaması ve buna garantör ülkelerin de tepki vermemesi her gün yeni katliamların önünü açmakla beraber daha büyük çatışmalara yol açacağı endişesini de doğuruyor.

19 EYLÜL'DEN BU YANA HAYATINI KAYBEDEN SİVİLLERİN SAYISI 140'I GEÇTİ

Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib'de Armanaz beldesine yönelik önceki gece yapılan hava saldırılarında 40 sivil hayatını kaybetti. İdlib'de önceki gün, gün boyu kuzey kesimleri ile sınır hattına yakın bölgelerde yoğunlaşan hava bombardımanları, akşam saatlerinde Armanaz beldesini hedef aldı. Kentteki muhabirlerin bildirdiğine göre, saldırıda en az 40 sivil hayatını kaybetti, 70'i yaralandı. Otuz evin yıkıldığı yerleşim yerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Savaş uçakları İdlib'in güneyinde akşam saatlerine kadar 4 ilçe, 5 belde ve 15 köyü vurmuş, 20 sivil hayatını kaybetmişti.  Son hava saldırılarıyla İdlib'de 19 Eylül'den bu yana hayatını kaybeden sivillerin sayısı 140'ı geçti.

ESED REJİMİNİN ŞAM'DAKİ SALDILARINDA 14 SİVİL KATLEDİLDİ

Suriye'de katil Beşşar Esed rejimine bağlı güçlerin başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesini hedef alan saldırılarında 14 sivil hayatını kaybetti. Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Merkezi yetkililerinden Muhammed Ethem, yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Doğu Guta bölgesinde önceki gün gündüz saatlerinde başlayan saldırılarının sürdüğünü söyledi. Ethem, bombardımanlarda Duma ilçesi, Beyt Seva, Misraba, Sakba ve Ayn Terma beldesi ile Cobar mahallesinin kara ve havadan hedef alındığını, 14 sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti. Önceki gün gündüz saatlerinde rejimin Doğu Guta'daki Beyt Seva beldesine açtığı topçu ateşinde de 6 sivil yaşamını yitirmişti. Rejim güçleri, 5 yıldan bu yana kuşatmada tuttuğu Doğu Guta'ya saldırılarını son 1 aydır artırdı. Esed güçlerinin insani yardımların geçişine izin vermediği Doğu Guta, Türkiye, Rusya ve İran'ın Astana toplantısında belirlediği "çatışmasızlık bölgeleri" içinde yer alıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir