• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...

İşyerinde Neden Ajanda Kullanılmalı?

İş dünyasında hemen herkesin masasında görebileceğiniz ajandalar zaman planlaması, organizasyon ve yapılacaklar listesi gibi pek çok çalışmanın eksiksiz ve hatasız bir şekilde yerine getirilmesini sağlıyor. Çok sayıda kişi tercihini tabletlere ya da telefonlara not almaktan yana kullansa da iş dünyasında ajanda kullanmanın son derece önemli olduğunu kabul etmek gerekiyor. 

Ajanda Kullanmanın Kolay Yolu

Eğer siz de belirli bir plan dahilinde günlük, haftalık ya da aylık çalışmalarınızı planlamak isterseniz, iş amaçlı kullanıma uygun bir ajanda edinmekle başlayabilirsiniz. Teknoloji her ne kadar çok gelişmiş olsa da kalemle yazabileceğiniz bir ajanda gerçekten çok daha fazla işe yarayabilir. Ajandanın belirli bir bölümünü telefon numaralarına ayırın. İş amacıyla sıklıkla aradığınız telefon numaralarını bu bölüme kaydedebilirsiniz. Ajandanın bir bölümünü de aylık ve haftalık iş hedeflerinize ayırın.

Her hafta ve her ay hangi işleri tamamlamayı planladığınızı ve yapmanız gerekenleri bu bölüme kaydedebilirsiniz. Bu sayede kısa sürede zamanı daha verimli kullanmaya başlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Günlük planlarınız ve günlük notlarınız ise ajandanın en önemli bölümünü oluşturuyor. Bir sonraki gün yapılması gereken işler, toplantılar, randevular, aranması gerekenler gibi bir dizi çalışmayı saatleriyle birlikte bir gün önceden ajandanıza not edin.

Ajanda Kullanırken Renklerden Faydalanın

Bu sayede sonraki güne nasıl hazırlanmanız gerektiğini daha net belirlemiş olacaksınız. Ayrıca acil olmayan çalışmaları tamamlamak için de gün içerisindeki boş zaman dilimlerini görebilirsiniz. Ajanda kullanmak renk kodlamasından da faydalandığınızda çok daha planlı bir çalışma düzeni oluşturmanızı sağlar. High light kalemlerle yapacağınız renk kodlamaları ve işaretlemeler sadece bir bakış gün içerisinde nelerin acil ya da önemli olduğunu anlamanızı sağlayacak. Ayrıca ajanda ve renkli kalemler kullanmanız, iş gününüze bambaşka bir keyif de katacak.

Yoğun bir iş temposuna sahip olanlar gün içerisinde pek çok çalışmayı gözden kaçırabiliyor ya da unutabiliyor. Teslim edilmesi geciken bir rapor, yapılması unutulan bir analiz ya da aranması gereken kişinin numarasının unutulması basit gibi görünse de iş hayatında ciddi sorunlara sebebiyet verebiliyor. İşte bu noktada da ajanda kullanımının önemi daha net anlaşılıyor. İş hayatında ajanda kullanmayanlar, bu defteri kullananlara nazaran daha çok çalışmayı unutuyor ve zaman planlamasında daha fazla zorlanıyor.