• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
6-7 Ekim saldırılarında yakılan bina madde bağımlıların mekanı haline geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli TOKİ'de, 6-7 Ekim saldırılarında yakılan SODES'e ait metruk bina TOKİ sakinlerini rahatsız ediyor.

Metruk binada madde kullananlar yüzünden çocuklarını dışarıya gönderemediklerini söyleyen TOKİ sakinleri, yetkililerden bir an önce çözüm bulunmasını istediler.

Madde bağımlılarının çevreye zarar verdiğini bu nedenle esnafın tedirgin olduğunu belirten vatandaşlardan Murat Ateş, "Şimdi burada bir TOKİ kompleksi var, buranın çarşı esnafı tedirgin, burası her kötü işlere müsait olan bir alan. Burası içki ve madde kullanımına müsait bir alandır. Belediyemizden yardım bekliyoruz. Gece dışarı çıkamıyoruz burada aileler var burada çocuklar yaşıyor, esnaf olarak tedirgin oluyoruz sabah işe gelince tezgâhımızın yağmalandığını görüyoruz." ifadelerini kullandı

"Kesici aletler ile halka sataşıyorlar"

Evden dışarı çıkmaya korkar olduklarını belirten Bayram Ateş isimli bir diğer TOKİ esnafı da "Çarşı ortasında böyle bir binanın olması utanç kaynağı ve bir zarar kaynağı, bu yüzden kendi çocuklarımızdan korkuyoruz.  Maddecilere mekân olan bu bina iki okul arasında öğrenciler dışarı çıkmaya korkar oldu. Bu kötü durumdan dolayı çocuklarımızı markete bile gönderemez olduk. Madde kullanıcıları bazen küfürlü sözler ile bazen eline almış bir kesici alet ile buradaki halka sataştığını görüyoruz. Elimizden de bir şey gelmez oldu sonuçta madde kullanmış ve madde kullanan bir insana ne yapıla bilir ki? İşe gitmeye, gece evden çıkmaya korkar olduk. Buna bir çare bir çözüm bulunması lazım. Bir parkımız yok, bir sağlık ocağı, bir taziye yerimiz yok, tamam yakıldı. Bu yakıldığı gibi mi kalacak, bir kötülük bir kötülük ile mi düzetilir, bunun hesabını neden bizden soruyorlar? Bu bize alın lekesi gibi, bunu neden bize mal ediyorlar, her oradan geçtiğimizde canımız yanıyor, içimiz ağlıyor bu kötülüğü neden bize yapıyorlar TOKİ'miz sahipsiz ve Allah rızası için birinin el atmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu. (Erkan Karadağ - İLKHA)  













Bu haberler de ilginizi çekebilir