• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bölge çok kritik bir süreçten geçiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım, Hasan Gemici Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmit 4'üncü Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Burada katılımcılara hitap eden Başbakan Yıldırım, İzmit'in Türkiye'nin üretim, istihdam ve ticaret merkezi olduğuna değinerek, bu ilçenin kendileri için her zaman önemli bir yeri olduğunu söyledi.

FETÖ ile mücadelelerinin sürdüğünü anlatan Yıldırım, "FETÖ'cüler, 15 Temmuz sonrası mahkemelerde tiyatro oynuyorlar. Sanki hiç haberleri yokmuş gibi, sanki bu darbeyi başkaları yapmış gibi ret ve inkar anlayışıyla duruşmalarda adeta alay eder gibi bir tutum içindeler ama dün kafalarına dank etti. Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi, darbeye karışanlara ağırlaştırılmış müebbet hapsi verdi ve hükmü bastı. İşte diğerleri de bunun arkasından gelecek. Mahkemelerde alay etmelerinin onlara hiçbir faydası yok. Onları, ağa babası Pensilvanya'daki terör başı da kurtaramaz." dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi'nde düzenlenen "bağımsızlık referandumu" ile ilgili Yıldırım, şunları söyledi: "Orada yaşayan Kürt, Arap, Türkmen, Asuri, Ezidi gibi birçok etnik grup var. Bunlar Irak Merkezi Hükümeti'nden ayrılmak istiyorlar. Peki, aralarında bir mutabakat var mı? Yok. Orada sadece Kürt kardeşlerimiz yaşamıyor. Daha birçok etnik gruptan birlikte yaşayanlar var. Bunların fikri alınmadan bir inatla, ihtirasla, siyasi ikbal adına burada ateşle oynayan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi bundan sonraki olacak olayların yegane sorumlusudur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta içinde İran'a gideceğini hatırlatan Yıldırım, görüşmelerin ardından Türkiye, Irak ve İran arasında değerlendirme toplantısı yapılacağını bildirdi.

"Bölge çok kritik bir süreçten geçiyor"

Bölgenin çok kritik bir süreçten geçtiğini dile getiren Yıldırım, "Bu zamanlarda ideoloji değil, vatan, millet sevgisi, birlik ve beraberlik şarttır. Bakın yarın Gazi Meclis'in açılışı olacak. Arzu ederiz, isteriz ki birlik ve bareberlik ruhu Gazi Meclis'imizden tüm Türkiye'ye yayılsın. 80 milyon vatandaşımız bu güzel havayı hissetsin. Ancak gelin görün ki, inşallah ben yanılırım, ana muhalefet yine orada bu duruma uymayan bir davranış içinde olacak. CHP Genel Başkanı bugünlerde meydanlara inmiş asgari ücretle ilgili konuşurken hükümeti suçluyor. CHP'li belediyelerde işe girenlerin aylıklarını, orada ne kadar yüksek ücret ödendiğini ballandırarak anlatıyor. Hangi CHP'li belediye soralım? Sayın Kılıçdaroğlu maaşlar ödenmediği için yakın zamanda Şişli'de çöp dağlarının sokaklara indiği belediyeye mi soralım? Bunların kaç belediyesinde grev kararı var, grev levhası açıldı bilen var mı? Ama bunlar milletin gözünün içine baka baka sanki maaşı ödenmeyen AK Partili belediyeler varmış gibi birtakım iftira, asılsız konuşmaları yapıyor." ifadelerini kullandı.

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a teşekkür etti.

Yıldırım, 7 yıldır görevini sürdüren Ali Korkmaz'ın kongrede bayrağı Hasan Ayaz'a devredeceğini ifade ederek, Korkmaz ve ekibine teşekkür edip, Ayaz'a başarılar diledi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir