• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Kocaköy saldırısının failleri olduğu belirtilen 5 PKK'li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır ili Kocaköy ilçesi Gözebaşı köyü mülki sınırları içerisinde PKK'lilerle sağlanan silahlı çatışma neticesinde, 5 PKK'li öldürüldü.

Diyarbakır Valiliğinde olaya ilişkin yapılan açıklamada, operasyonda ayrıca mühimmat yaşam malzemesi de ele geçirildi.

Valilik açıklamasında, "26 Eylül 2017 Salı günü Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar'ın şehit edilmesi ve 2 personelin hafif şekilde yaralanması olayı ile ilgili olarak gerçekleştirilen istihbarı çalışmalar neticesinde; Diyarbakır ili Lice ilçesi Baharlar köyü Gönen Mezrası'nın 620 metre güneydoğusunda bir grup teröristin bulunduğu yönünde tespitte bulunulmuştur" ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Terörist grubun etkisiz hale getirilebilmesi maksadıyla, 29 Eylül 2017 Cuma günü saat 19.10'dan itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçaklarıyla destekli olarak icrasına başlanılan operasyon neticesinde; 5 terörist, bir adet M-16 piyade tüfeği, 3 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği,  3  adet  el  bombası, 3adet   M-16 piyade  tüfeği  şarjörü,  8 adet  kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet  Yeasu  marka  büyük  boy araç  telsizi,  bir adet Yeasu marka el telsizi, 5 adet sırt çantası, 5 adet uyku tulumu, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir." denildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir