• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Muğla, Sinop, Eskişehir, Erzurum, Kars, Ardahan, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya kesimi, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli, İstanbul'un kuzey kesimleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Trakya kesimi, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli, İstanbul'un kuzey kesimleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya kesimi, İstanbul ve Kocaeli çevreleri ile Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey kesimlerinin kuvvetli, İstanbul'un kuzeyi ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Antalya ve Göller Bölgesi ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Bolu, Düzce ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, doğusu çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kesiminin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güneydoğu kesimleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava dtrumu

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; il genelinde kuvvetli, kuzey kesimlerde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor, 22

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, 26

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı ilçeleri kısa süreli sağanak yağışlı, 24

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı, 22

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı, 21

Adıyaman: Parçalı bulutlu, 29

Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu, 29

Siirt: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 27

Denizlerde hava

Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 (75-90km/sa), Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), kuzeyinde kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz'de 2,0 ila 3,0m, batısında 4,0 ila 5,0m, Görüş: İyi, Batı Akdeniz'de zayıf.

Marmara: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,0m ila 4,0m Görüş: Orta.

Ege: Parçalı bulutlu, kuzeyi sağanak yağışlı Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, fırtına anında orta.

Akdeniz: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

Van Gölü: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi. (İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir