• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
"Hz. Hüseyni anlamayanlar geçmişinden kopuk olurlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 3'üncüsü düzenlenen aşure programına; öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecileri yoğun ilgi gösterdi. Hazırlanan aşure tatlısı okul bahçesine getirilerek, dağıtıldı.

Düzenlenen program hakkında açıklamada bulunan Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu Müdür Yardımcısı Muhammed Raşit Yazı, aşurenin İslam kültüründe ve Hz Muhammed'in öğütlerinde yer aldığını belirtti.

Yazı, "Aşure geçmişi Hz. Nuh'un özellikle tufan dönemine dayanmaktadır. Tabi bizlerinde İslam tarihi kitaplarında öğrendiğimiz kadarıyla, Hz. Nuh'un tufandan sonra kendi yanlarında bulundurmuş olduğu gıdaları pişirip, gemide bulunanlara vermesiyle bir tarih oluşmuştur. Ama asıl olarak aşure, Peygamber Efendimizin bizlere, o dönemi yaşayın ve çevrenize yaşatın demesiyle bizler bu aşure programını düzenlemeye çalıştık." dedi.

"Bizim için aşure; belki Kerbela, Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan demektir." diyen Yazı, şöyle konuştu:  "Bizlerde Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bu yıl 3'üncü geleneksel aşure programını düzenledik. Bu aşure dağıtımını yapmadan önce öğrencilerimize, aşurenin ne anlama geldiğini, bu günün bizler için ne ifade ettiğini anlattık. Umarız ki öğrencilerimizde bu bilinci edinirler ve kendilerinden sonra gelen nesle de aşurenin önemini aktarırlar. Bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Öğrencilerimizin bilinçlenmesi ve özellikle yeni gelen öğrencilerimizin, eski öğrencilerimizle tanışması amacıyla böyle bir program düzenledik. Umarız ki öğrencilerimiz; Hz. Hüseyin'i de, Hz. Hasan'ı da, Kerbela'yı da anlarlar. Bunları anlamayanlar elbette geçmişinde kopuk olurlar. İnşallah bu program, öğrencilerimize bu bilinci aşılatır."

Aşure programından çok memnun kaldıklarını belirten öğrencilerden Mehmet Baysak, programı düzenledikleri için okul idaresine teşekkür ederek, "Programı düzenledikleri için öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Aşure deyince aklıma Hz. Hüseyin, Hasan, Kerbela gelir. Aşure programının her yıl yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Aşurenin kendilerine Kerbela'yı hatırlattığını dile getiren öğrencilerden Şahin Özbek ve Mehmetcan Bakış, 3'üncüsü düzenlenen aşure programının güzel geçtiğini ve bu programları düzenlemelerinden dolayı okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür ettiklerini ifade ettiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)  






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir