• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
"Yezidler hâlâ iş başında"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Hüseyin'in (ra) Hicretin 61'inci yılının 10 Muharrem'inde Kerbela çölünde katledilmesinin yıl dönümü olan Aşura günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımlayan Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, Kerbela çölünde Hz. Hüseyin'in katledilmesine sebep olan zihniyetin bugün de İslam coğrafyasında milyonlarca Müslüman'ın katledilmesine ve yeni Kerbela'lar yaşanmasına neden olduğunu, iş başında olan çağdaş Yezid'lerin Arakan ve diğer İslam topraklarında vahşetlere imza attıklarını belirtti.

Hz. Hüseyin'i Kerbela çölüne götüren nedenin, zulme karşı başkaldırı ve zalim yöneticiler tarafından gasp edilen iktidarın, adalet ve merhametle yönetecek olanlara verilmesi, zalimlerin gasp ettiği tüm hakların mazlumlara tekrardan iadesinin talebi olduğunu ifade eden Aydın,"Kerbela'da yaşanan zulmün bizlere vermek istediği bir mesaj vardır. O mesaj hiçbir zaman zulme boyun eğmeme mesajıdır. O mesaj neye mal olursa olsun hakkın ve adaletin ardından gitme ve hakkı savunma mesajıdır. O mesaj İslam milletini yönetmeye ehil olmayanların topluma getirdiği felaket, emanete olan ihanet ve hakikate olan zulmetini ortaya koyan bir mesajdır. Emperyalist güçlerin emellerine hizmet eden zalim ve zorba iktidarların işgalindeki İslam coğrafyasında bugün her yer Kerbela'ya dönmüş, her gün Aşura olmuştur. Tüm bu mesajlar üzerinden bizlere bir miras bırakan Hz. Hüseyin'in şehadetinin yıl dönümü bir kez daha bize göstermiştir ki, zulme boyun eğmeyenler tarih boyunca izzetli ve onurlu bir hayat sürdürmüşken, zulmeden ve zulme boyun eğenler ise bu şereften yoksun kalmışlardır." dedi.

Kerbela'da sergilenen Hüseyni tavrın dünya üzerinde yaşayan tüm mustazaf halklara bir örnek olduğunun altını çizen Aydın, bugün dahi yaşanan bu zulümlerin temelinde Hüseyni bir tavrın sergilenmemiş olmasının yattığını vurguladı.

Aydın, "Zulmü görmezden gelenler, sessiz kalanlar, 'bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' zihniyetinin esiri olmuş olanlar ve asabiyet ateşinin, ulusçuluk putunun gözünü körelttiği kişiler bir gün bu zulüm ateşinin kendilerine de dokunacağını hesap etmelidirler. Zalimlere direnmeyip boyun eğenler her daim zilleti yaşamaya mahkûm olmuşlardır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir