• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
Diyarbakır`da Selahaddin Eyyubi anılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da Beytül Makdis Öncüleri Derneği ve İhvan Der tarafından Selahaddin'i Eyyubi'yi anma etkinliği düzenlenecek.

Diyarbakır Kültür ve Kongre Merkezinde pazar günü düzenlenecek olan programla ilgili bilgi veren Genel Koordinatör Muhammed Gülnar, İl müftülüğü ve İslami STK'larla beraber etkinliği gerçekleştireceklerini söyledi.

Gülnar, "Bu program, Selahaddin Eyyubi'nin ruhunu yeniden canlandırmak, yeni bir Selahaddini nesil yetiştirmek için inşallah bir tohum olur. Bu coğrafyadan yetişecek olan nesil, inşallah birer Selahaddin olur." dedi.

Tertip komitesinden İhvan Der Genel Başkanı Hüseyin Solmuş ise "Biz Müslüman olarak Selahaddin Eyyubi'yi yakından tanımak, onun takip ettiği yolu izlemek açısından, günümüzdeki insanların anlamaları için bu programın tertip edilmesi gerekiyordu. Beytül Makdis Öncüleri tarafından başlatılan ve Diyarbakır'daki İslami sivil toplum kuruluşlarının ve İl müftülüğünün destek verdiği programı icra edeceğiz." ifadelerini kullandı. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir