• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Hasta kabul kursuna katılan kursiyerlere sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Muş Devlet Hastanesinin çeşitli birimlerinde çalışanlara yönelik açılan hasta kabul kursuna katılıp eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Muş İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci kursu ziyaret edip 60 kursiyerin katıldığı kursta başarılı olan 48 kursiyere sertifikalarını verdi.

Eğitimin beşikten mezara kadarki bir süreç olduğunu dile getiren İlci, "Yaşımız itibariyle ya da mesleğimiz itibariyle eğitime ihtiyacımız yok dersek kendimizi aldatmış oluruz. Ben bir eğitim yöneticisi olarak her gün yeni bir şeyler okumak ve yeni bir şeyler araştırarak öğrenme noktasında çaba gösteriyorum. Katılan tüm kursiyerlerimize teşekkür ederek başarılarının devamını diliyoruz. İnşallah görev yaptıkları yerlerde bu kursların, eğitimlerin faydalarını diğer arkadaşlarına da anlatırlar, diğer arkadaşlar da gelip bu kurslardan istifade ederler. Bu kurslar, çalışanlardan bilgi ve tecrübeye sahip olmayanlara yönelik çalışmalardır. Bu kursların ihtiyaç oldukça açılacağına bir kez daha değinmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman da kursların MEB onaylı olduğuna değinerek şöyle konuştu: "Belgelerimiz MEB onaylı olduğu için Türkiye'nin her yerinde geçerlilik arz etmektedir. İstihdama yönelik bir kurs olması yönü ile belge alan gençlerimiz bütün Kamu ve Özel Hasta hanelerinde görev alabilmeleri yönünde kolaylık sağlamaktadır. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan hasta kabul işlemleri kursu 280 saatten oluşmaktadır. Kurs, haftanın beş günü iki eğitmen tarafından iki buçuk ay devam etti. Kursumuza 60 kursiyer başvurmuştur, ancak devam edip başarılı olan 48 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır."

Yaklaşık 12 yıldır Muş Devlet Hastanesinde çalıştığını ve hasta kabul sertifikası almak için kursa katıldığını belirten Behçet Şentürk, "Yaklaşık 12 yıldır Muş Devlet Hastanesinde çalışmaktayım. Hasta kabul sertifikası olmadığı için genel sekreterliğimiz bunu bize zorunlu kaldı ve iyi ki de zorunlu kılmış. Buraya geldik, birçok konularda eğitim aldık. Eğitimlerin hastanede birçok faydası oldu. Birçok tıbbi terimi bilmiyordum. Bunları hocalarımdan öğrendim. Bu sertifikayı aldım. İnşallah bundan sonra hastalara olan bakış açım daha farklı olacak." dedi. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir