• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
 `Kesinlikle Oğlum İntihar Etmedi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Tekirdağ Çerkezköy`de 3. Zırhlı Mekanize Tugayı, 2. Mekanize Piyade Bölüğü`nde askerlik yapan ve intihar ettiği iddia edilen Mazlum Karabulut`un babası Şirin Karabulut oğluyla intihar ettiği iddia edilen gece telefonla konuştuğunu belirterek, oğlunun öldürüldüğünü belirtti. Karabulut ailesi, Mazlum Karabulut`un şüpheli ölümüne ilişkin İnsan Hakları Derneği`ne (İHD) başvuruda bulundu.



Diyarbakır`ın Bismil İlçesi`ne bağlı Koği Köyü`nde oturan Karabulut ailesi, 1991 yılında yaşadıkları baskılar sonucu Bismil Merkez`e taşınıp oradan da kısa bir süre sonra İstanbul`a göç ettiği ve Mazlum Karabulut`un abisinin de askerde ciddi baskılar yaşadığı, terhisine iki gün kala 45 gün "disko" cezası aldığı öğrenildi.



Konuyla ilgili konuşan Mazlum Karabulut`un babası Şirin Karabulut, oğluyla olaydan bir saat önce oğluyla telefonla görüştüğünü belirterek şunları söyledi:

"Ben oğlumla olayın yaşandığı akşam saat 23.00`da telefonla görüştüm. Durumu gayet iyiydi ve mutluydu. O saatlerde birçok arkadaşıyla telefonla görüşmüş. Aynı gece saat 24.00`da taburdan bir askeri yetkili telefonla beni arayarak, `Oğlun nöbetçi onbaşı nezaretinde nöbete giderken nöbetçi on başıyla yaşadığı bir tartışmanın ardından kafasına silah sıkarak intihar etti. Onu hastaneye kaldırdık ameliyata aldık` şeklinde bilgi verdi. Bunun üzerine ben kalkıp Edirne`ye gittim burada oğlumun cenazesi morgtaydı. Otopsi için saçı alınmıştı. Savcıya `Oğlum intihar mı etti yoksa öldürülmüş mü?` diye sordum. Savcı bana `Şu an sana herhangi bir bilgi veremem, soruşturma devam ediyor` cevabını verdi. Sonra oğlumun cenazesine bakmak istedim. Oğlumun kafasında yara izleri vardı kafasını çevirdiğimde sol kulağın arkasından kurşun sıkılmış sağ kulağın arkasından kurşun çıkmıştı. Uzun namlulu G3 tüfeğiyle bir insanın bu şekilde intihar edebileceğine inanmıyorum. Ayrıca oğlum sol elini değil sağ elini kullanırdı. Kesinlikle oğlum intihar etmedi. İstanbul`da intihar edecek en son insan oğlumdur."İstanbul`dan Bismil merkeze götürülen Karabulut`un cenazesi toprağa verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir