• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
Salâvat Kampanyası Yoğun İlgi Görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Geçtiğimiz yıl yine Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen salâvat kampanyasına destek veren ve bu kampanyayı sık sık yayınlarında hatırlatarak toplanan salâvatlarda ciddi bir paya sahip olan Serhad FM, bu yıl çalışmasını bir adım daha ileri götürerek, kampanyayı yayınlarında dile getirmekle birlikte hazırlanan afişlere de ciddi anlamda katkı sağladı.
 
"Her Gül Bir Salâvat Her Gün Bin Salâvat"
Peygamber Sevdalıları Platformunun bu yıl salâvat kampanyası sloganının "Her Gül Bir Salâvat Her Gün Bin Salâvat" olduğunu söyleyen Cemal Uçak, "Allah nasip ederse bu yılki hedefimiz Milyar salâvattır. Milyar derken bu bir milyar olarak anlaşılmamalıdır. Biz burada elbette ki bir milyarın çok üzerinde bir salâvatı hedefliyoruz. Milyar kelimesi ise bir sembol olarak kullanıldı." dedi.
 
"Salâvat Kampanyasına İlgi Gittikçe Artıyor"
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Serhad FM Müdürü Uçak Van halkının kampanyaya gösterdiği ilgiden oldukça memnun olduklarını dile getirerek, "Kampanyamızın toplam zamanı bir aydır. Okunan salâvatları en son 6 Nisan`da teslim alacağız. Kampanyamız başlar başlamaz Van halkının teveccühünü gördü. Bu teveccüh artarak devam ediyor. Her geçen yıl halkımız kampanyalarımızdan haberdar oldukça okunan salâvatlar katlanarak devam ediyor." dedi.
 
"Deprem Biraz Etkileyebilir"
Van halkının benzeri nadir görülen iki depremi art arda yaşadığını söyleyen Uçak, "Yaşanan depremlerden sonra hiç kimse Van`ın bu kadar kısa sürede toparlanacağını beklemiyordu. Doğrusu Van`ın her konuda potansiyeli beklenenin üzerinde gerçekleşti. Salâvat kampanyamız için de beklentimiz şudur: Her ne kadar Van halkından azımsanmayacak bir kısım şehir dışına göç etmişse de inşallah her geçen sene salâvat kampanyalarına duyulan ilgi bu açığı fazlasıyla kapatacaktır." Diyerek salâvat kampanyası ile ilgili beklentilerini dile getirdi.
 
"Zikirmatikler de Ciddi Bir Ölçüdür"
Geçen yıllarda kullanılmaya başlanan ve her geçen yıl daha fazla rağbet gören zikirmatiklerle ilgili bilgi veren Uçak, "Salâvat kampanyaları bitmeden önce ne kadar salâvat toplanacağı ile ilgili yaklaşık bir tahmini de zikirmatik satışlarından yapabiliyoruz. Bu seneki zikirmatik satışları ile ilgili bu işin toptancılığını yapan esnaftan aldığımız bilgiye göre tabiri caiz ise tam bir patlama yaşanıyor. Bu da demek oluyor ki inşallah busene de hedefimizin üzerine çıkacağız." dedi.
 
"Bu Yıl Farklı Olacak"
"Geçen yıl Van`da yapılan kutlu doğum etkinliğine kadar toplam olarak bir milyar 200 milyon salâvat toplandı. Kutlu doğum etkinliğinde platformdan bu salâvatlar bağışlandı. Geçen seneye has olarak kutlu doğum etkinliğinden sonra da radyomuz salâvatları teslim almaya devam etti. En son bir program düzenledik ve üç saat boyunca canlı yayında salâvatları teslim aldık. Program sonunda toplanan toplam salâvat miktarı üç milyar dokuz yüz milyondu." Diyen Cemal Uçak, "Fakat bu sene farklı olacak. 6 Nisan`a kadar zamanımız var. Bu kampanyamızı 6 Nisan`da bitireceğiz. Onun için kampanyamıza destek verecek kardeşlerimizin ellerini çabuk tutmalarını istiyoruz." dedi.
 
"Bu Herkesin İşidir"
"Her ne kadar salâvat kampanyasını düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu olsa da Peygamber (a.s.) hepimizin peygamberidir. Herkes kendi akraba eş ve dostlarına bu kampanyayı ulaştırmaya çalışmalıdır." diyen Uçak, tüm Vanlıları salâvat kampanyasına destek vermeye çağırdı.
(Mahmut Aytekin-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir