• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Siyer Sınavı Yoğun Katılımla Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan ve Mardin Merkez`de faaliyet yürüten Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin (Dost-Der) Kutlu Doğum haftası münasebetiyle düzenlediği "Siyer sınavı" yoğun katılımla devam ediyor.
 
Konuya ilişkin olarak Dost-Der `den yapılan açıklamada: "Mardin ve Türkiye genelinde başlattığımız bu sınav yoğun katılımla devam ediyor. Peygamber Efendimize olan sevgimizi, ona olan sadakatimizi göstermek ve Peygamber efendimizin hayatını hem okumak, hem okutmak için böyle bir çalışma içine girdik. Peygamber Sevdalısı halkımızın sınava yoğun başvuru ve katılımı bizleri sevindirmiştir" denildi.
 
Sınav İki Kategoriden Oluşacaktır
"Sınavımız Türkiye geneli olup Türkiye genelinde dereceye giren ilk 10 kişi umre ödülüyle ödüllendirilecektir. Ayrıca sınav sonucunda Mardin ilinde dereceye girecek olan birinci kategoride; birinciye netbook, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verilecektir. İkinci kategoride ise; birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verilecek" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada yarışmayla ilgili şu bilgilere yer verildi:
"1.Kategori: İlköğretim düzeyi (15 Yaş`a kadar olanlar)
2.Kategori: Lise ve üstü olan yetişkinler düzeyi (15 yaş üstü olanlar)
Kaynak Kitaplar İse;
1. Kategori İçin: Dua yayıncılıktan Eğitimci yazar Abdulkadir Turan`ın `Peygamberimi öğreniyorum` iki ciltlik kitabı
2. Kategori İçin: Dua yayıncılıktan, Kazım Ağcakaya ve Bünyamin Bulut`un `Son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.) siyer-i Nebi` 496 sayfalık tek ciltli kitap olacak.
Sınav çoktan seçmeli test usulü ile yapılacak, üç yanlış bir doğruyu götürecek.
14 Nisan 2012 tarihinde saat 10.00-12.00 arasında her iki kategori için de tek oturumda yapılacak olan sınav başvuruları 7 Nisan Cumartesi gününe kadar başvurular devam edecek. Mardin Merkez`de kayıt yapmak isteyenler Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine giderek başvuru yapabilirler."
(Mehmet Arasan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir