• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Efendimiz (SAV) İçin Şiir Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN -Batman Peygamber Sevdalıları üyesi derneklerden Sevgi Der, kutlu doğum etkinlikleri çerçevesinde "Muhabbetle Muhammed`e(S.A.V.) bir şiir" sloganıyla Kutlu Doğum anısına Efendimiz (sav) ile ilgili şiir yarışması düzenlediğini duyurdu.
 
Yarışmayla ilgili bilgi veren Sevgi Der Başkanı Mehmet Ali Ortaç, Kutlu Doğum vesilesiyle Peygamber Efendimize olan sevgiyi canlandırmaya ve O`nun Kutlu Veladetini layıkıyla idrak etme amacıyla böyle bir etkinlik düzenleme gereği duyduklarını belirtti.
 
Ortaç, 5 Nisan akşamına kadar Batman Peygamber Sevdalıları üyesi bütün derneklerde yarışmaya katılacakların şiirlerinin teslim alınacağını kaydetti.
Sanatçı ve şairlerden oluşacak bir komisyonla şiirlerin değerlendirip derecelendirme yapacaklarını ifade eden Ortaç, dereceye girenlere birbirinden güzel İslami eserler hediye edileceğini ve sonucun 15 Nisan Kutlu Doğum Mitinginde açıklanacağını belirtti.
Ortaç, yarışma kurallarını şu şekilde sıraladı:
1- Gönderilecek şiirler internet, kitap ve benzeri hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır.
2- Şiirler iki Word sayfasını geçmeyecek.
3-Şiirler Kürtçe ve Türkçe yazılabilir.
4- Konu serbest.
5- Katılımcılarda yaş sınırlaması yoktur.
6- Katılımcılar ad, soyadı, yaş ve kendilerine ulaşılabilecek telefon gibi adreslerini şiirlerinin yazıldığı kağıtlarda belirtmek zorundadırlar.
7-Şiirler elden Batman Peygamber Sevdalıları üyesi bütün derneklere teslim edilecektir.
8-Şiirlerin iadesi talep edilmeyecektir.
(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir