• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
MHP: Savaş Kapıya Dayandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hatay sınırındaki çadır kentteki Suriyelilerin Kilis’e taşınması, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı Başkanı (CIA) Orgeneral David Petraeus’un Türkiye ziyaretinin bir anlamı olduğunu kaydeden Şandır, "Bu çatışmanın yakın olduğunu ifade ediyor. Suriye’ye müdahale Türkiye’ye ihale edildi." dedi.

Şandır, Suriye’deki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Suriye doğumlu olan ve ailesinin mezarları ve iki kardeşi bu ülkede bulunan MHP’li Şandır, "Komşumuzda yangın var. Komşumuzda kan akıyor gözyaşı çile korku hakim. Bundan üzüntü duymamız lazım. Siyaset hesap dışında. Hemen kapı komşumuz. 3,5 milyon Türkmen yaşıyor. Arabı Türkmeni hepsi bizim kardeşimiz." dedi.

KARDEŞLERİM SURİYE’DE KALACAK

Öz kardeşlerinin de Suriye’de yaşadığını ve kendilerinden haber aldığını söyleyen Şandır, "Haber alabiliyoruz şu an bir problem yok ama onlardan korku hakim. İnsanın korkması kadar kötü bir şey yok. İnsanlar korkuyorlar. Suriye yönetimini suçlamak kolaycılık olur. Orada insanlar birbirlerini öldürüyorlar. İşin acı tarafı bu. Maalesef devlet çatışmayı önleyecek tedbirleri almakta acze düşüyor. Aldığı tedbirlerde aşırıya kaçıyor. Ama orada küresel güçlerin provokasyonlarıyla Büyük Orta Doğu Projesi uygulanıyor. İnsanlar ölüyor ölen insanlar Müslümanlar. Özgürlük demokrasi getireceğiz diye kardeşlerimizi öldürüyorlar. Bu Haçlı saldırısı. Libya, Irak, Afganistan’da.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin Suriye konusunda ‘birilerinin adına’ nutuk attığını savunan Şandır, “Demokrasi gelsin özgürlük gelsin. Bana göre Türkiye’nin başta duruşu güzeldi. Suriye’ye kardeşlik yapıyordu. Şimdi düşmanlık yapıyor. Doğru yapmıyor.” dedi. Çatışmaların yaşandığı Suriye’den ailesini getirip getirmeyeceği yönündeki soruya Şandır, “O topraklar bizim. O topraklar doğduğumuz topraklar. O topraklardan ayrılmamız söz konusu değil. O toprakları boşaltamayız. Atamız ötemiz 1 yıldır orada yaşıyoruz. Ayrılmamız söz konusu olamaz.” cevabını verdi.

"ÇADIRKENTİN TAŞINMASININ BİR ANLAMI VAR"

MHP’li Şandır, Hatay sınırındaki çadır kentte kalan Suriyelilerin Kilis’e taşınmasının bir anlamı olduğunu kaydederek, “Bu çatışmanın yakın olduğunu ifade ediyor. Suriye’ye müdahale Türkiye’ye ihale edildi. Bizim ülkemizi yöneten Dışişleri Bakanı ve Başbakan bu işe teşne. Bu işe istekli. Anlamsız bir hadise. Beşar Esad’ı göndermek amaç ise ölen insan Müslüman ölen insan bizim kardeşimiz. Ölüme iştirak etmek, ölümü bunu tasvip etmek mümkün değil. Libya’da 50 bin insan öldü. Libya’ya müdahaleye destek vermekle övünmek utanç verici bir hadise.” değerlendirmesinde bulundu.

"SURİYE MÜDAHALEYLE PARAMPARÇA OLUR, BU İLK TÜRKİYE’YE YANSIR"

Şiddeti durdurmak için müdahalenin yeterli olmayacağını dile getiren Şandır, "Biz MHP olarak ben Suriye’yi çok iyi bilen Suriye Dostluk Grubu başkanlığı yaptım. Özel sebeplerimiz var. Orda Doğu’yu iyi bilen bir insanım. Suriye Libya ya da Irak değil. ‘Suriye müdahale ederiz Suriye’yi yeniden tanzim ederiz’ derseniz Suriye’yi param parça edersiniz. Paramparça oluş size de yansır. Suriye’de insan ölüyor. Ölmemesini arzu ederiz. Suriye’deki çatışmanın ilk yansıyacağı yer Türkiye’dir." dedi.

Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir